Badalona serà part decisiva en el desenvolupament de l’Eix Besòs liderat per Ada Colau

  0
  IMG_1312.JPG

  11/02/2016 – Badalona entra al Consorci del Besòs i serà part activa del desenvolupament de l'Eix Besòs com a "centralitat metropolitana".

  Badalona serà part decisiva en el desenvolupament de l’Eix Besòs del que Ada Colau parla insistentment des que va anunciar un pla de barris de 150 milions per al present mandat. La mediàtica alcaldessa de Barcelona posa el focus constantment en els barris i ciutats que fan vida al voltant del riu i aquest dimecres ho ha tornat a fer. La pròpia Colau i les alcaldesses de Badalona, Santa Coloma i Monticada i Reixac i l’alcalde de Sant Adrià s’han reunit al Consorci del Besòs per definir les estratègies de treball a seguir per dur a terme polítiques coordinades en l’anomenat Eix Besòs.

   

  Les cinc ciutats volen donar-li un gir a les responsabilitats del consorci, amb seu a Sant Adrià, modificar els seus estatuts, donar-li més pes polític i convertir-lo en l’eina a través de la qual les administracions locals puguin invertir i desenvolupar els barris del darrer tram del corrent fluvial. De moment, això sí, només es pot percebre bon feeling i entesa entre totes les parts. D’ara en endavant, els consistoris han de treballar en elaborar un pla d’acció conjunt que té la intenció d’anar més enllà del 2020 i definir quins projectes dur a terme i amb quin cost. Un cop es determini el document, serà el moment d’obrir les carteres i, d’altra banda, picar plegats a la porta de les entitats supramunicipals, Generalitat, Estat i Europa, si s’escau.

   

  “És una aliança per convertir el Besòs en una centralitat metropolitana”, va subratllar Ada Colau, qui espera que la “força de visualització de Barcelona serveixi per avançar” cap a aquest objectiu. Dolors Sabater, per la seva part, es va mostrar molt satisfeta per “formar part d’aquest projecte” i de que “Barcelona exerceixi la seva capitalitat”. “Som un territori comú amb necessitats comunes i calen mirades conjuntes. Convertir fronteres en frontisses”, insisteix Sabater. La batllessa va posar en valor l’entrada de Badalona al consorci i espera poder contribuir, com a municipi, en reptes tant importants com el desenvolupament del front litoral compartit amb Sant Adrià.

   

  Badalona entra al Consorci del Besòs

   

  Com ja vam avançar fa setmanes, Badalona passarà a formar part del Consorci del Besòs. El govern local va sol·licitar formalment l’entrada a l’ens a finals de 2015 i l’organisme ja va donar compte de la petició. Des de llavors, la ciutat col·labora a termes pràctics amb la resta de consistoris dins del consorci, tot i que legalment parlant encara no n’és membre de ple dret. Abans, Barcelona, Santa Coloma, Sant Adrià i Montcada hauran d’aprovar la modificació dels estats per tal que Badalona tingui poder de vot i decisió. Protocols, al capdavall, ja que des del consorci ja es va confirmar la incorporació com una novetat per “dinamitzar i ampliar els projectes” i aquest dimecres ha quedat més que escenificat.