Badalona, seu de la Copa del Rei de bàsquet 2023

  0

  Badalona serà la seu de la Copa del Rei 2023. Del 16 al 19 de febrer, la nostra ciutat acollirà el torneig, tal com ha avançat el Diari de Badalona en exclusiva. L’ACB ja ha confirmat Badalona i el Palau Olímpic com a seus.

  La Penya exercirà com a club amfitrió de la competició i, per tant, tindrà la seva presència garantitzada. En cas que el Joventut quedés fora dels vuit primers al final de la primera volta del curs vinent, disputarien la competició els millors set classificats de l’ACB a l’equador de la competició.

  Un retorn esperat

  La darrera edició de la Copa es va fer a Granada. Un estudi fet per l’Ajuntament del municipi andalús va xifrar el retorn de la competició en 10 milions d’euros directes per la ciutat i 11 milions d’euros en format indirecte. Recordem que, per dur la Copa a Badalona, cal pagar un cànon de 1.7 milions d’euros. Granada, això sí, compta amb molta més oferta d’hotels i d’allotjaments turístics que Badalona.

  Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, doncs, també es beneficiaran de la competició. Ara cal traçar una bona estratègia amb la Minicopa i les Fan Zones perquè la major part de la despesa de les aficions es quedi a la ciutat. Quan va presentar la candidatura badalonina, l’alcalde Guijarro ja va assegurar que l’Ajuntament disposava dels recursos per habilitar i millorar l’estat de les instal·lacions esportives de la ciutat gràcies al pressupost que s’ha d’aprovar definitivament aquest maig.

  38 anys sense Copa

  Si ets aficionat o soci de la Penya i vas néixer a partir de l’any 1985, mai hauràs viscut una Copa del Rei a Badalona. La temporada 84-85, Ron Negrita Joventut i Real Madrid van disputar la final de la Copa del Rei a l’històric pavelló d’Ausiàs March – amb 5.000 espectadors a la graderia – amb un marcador a favor del conjunt blanc (76-90) i l’inici d’una de les millors èpoques esportives verd-i-negres.

  Aquell Joventut va superar el FC Barcelona a semifinals (79-83) i el Madrid al Valladolid 94-77), en la 49ª edició de la Copa i amb un format absolutament diferent de l’actual.

  El lideratge de Fernando Martin, amb 24 punts i 11 rebots, es va imposar a la joventut de Jordi Villacampa i Rafa Jofresa, Josep Maria Margall i Mike Schultz.

  Durant aquell cicle, la Penya va disputar tres finals consecutives, cinc en nou temporades i no va poder aconseguir cap títol. Fins a l’any 2006, el Joventut era l’equip que més finals havia disputat, sense aconseguir el premi de la copa (16). Tot i ser un club històric i una ciutat amb gran ambient de basquetbol, Badalona només ha estat seu de la Copa del Rei en una única ocasió: justament la de la temporada 84-85.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí