Caliu: nou projecte de cohabitatge a Badalona

  0

  Caliu és una cooperativa creada per promoure i crear habitatge cooperatiu a Badalona. El projecte va néixer el 2020, quan un grup d’amics que ballaven swing al Círcol van decidir explorar aquesta via, entenent que els preus del mercat de l’habitatge eren abusius. El projecte de Caliu és crear habitatges cooperatius seguint el model de cessió d’ús.

  Aquest concepte s’allunya de les figures del lloguer i del propietari. Cada usuari de la cooperativa paga per l’ús de l’habitatge una quota inferior a la del mercat del lloguer. Per accedir a la cooperativa s’ha de fer una aportació inicial d’entre 30.000 i 40.000 euros, per tal de poder construir els habitatges.

  Si es marxa de la cooperativa, els diners es retornen. Actualment, el projecte Caliu està buscant solars privats i públics. Volen iniciar converses amb l’Ajuntament per explorar la cessió d’un solar, ja que els preus del mercat privat són massa alts. Caliu anirà presentant el projecte arreu de Badalona i no es descarta executar-lo també en municipis com Sant Adrià, Montgat, Masnou, Tiana o Premià. La cooperativa compta ja amb 25 persones d’11 unitats de convivència.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí