Badalona sota alerta per contaminació de partícules

  0
  94

  El Departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat un episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya, per una intrusió de pols africana des d’ahir 17 de desembre, i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui.

  En aquest sentit, la mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dia d’ahir ha estat superior al valor de 80 μg/m³ en més d’una estació de mesurament de la xarxa de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica (XVPCA) a la zona de protecció especial i, la previsió a 24 hores indica que els nivells de PM10 es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d’avui.

  La pols flotant o les partícules en suspensió a l’aire afecten especialment l’aparell respiratori i el sistema cardiovascular. L’exposició a llarg termini a partícules en concentracions relativament baixes, habituals al medi urbà, pot afectar els pulmons i fins i tot causar càncer. Durant els episodis de contaminació, les persones amb malalties respiratòries i cardíaques cròniques poden notar un empitjorament dels símptomes, augmenten les urgències i els ingressos hospitalaris per problemes cardiorespiratoris i augmenta la mortalitat per aquestes causes. Si la contaminació és molt elevada, la població pot tenir molèsties a la gola, picor als ulls o tos.

  Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Badalona s’activen una sèrie de mesures per reduir la concentració de les partícules en suspensió, com ara la prohibició de  l’ús de bufadors, l’increment de la neteja de carrers, parcs i places amb aigua freàtica, la limitació de les activitats pulverulentes a les obres públiques, així com els enderrocs públics.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí