Badalona subvencionarà fins a un 75% d’IBI a aturats de llarga durada

  0
  34
  ajuntament.JPG

  22/07/2014 – Els requisits per acollir-se a la subvenció són trobar-se en situació d’atur de llarga durada -més de 24 mesos-, ser majors de 45 anys i tenir càrregues familiars, entre d’altres.

  L’Ajuntament de Badalona posa en marxa aquest any una línia de subvencions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) adreçada a persones aturades de llarga durada i en situació d’especial dificultat econòmica. La subvenció serà com a màxim d’un 75% de l’import de l’IBI.

   

  Els requisits per acollir-se a la subvenció són trobar-se en situació d’atur de llarga durada -més de 24 mesos-, ser majors de 45 anys i tenir càrregues familiars, entre d’altres. Tanmateix, el govern municipal ha acordat que, en cas de no esgotar-se el pressupost disponible, el ventall d’edat de les persones que hi podrien optar s’obriria fins a les majors de 35 anys.

   

  És aquesta una mesura que els grups de l’oposició han demanat i debatut reiteradament amb l’executiu local. En aquest sentit, l’alcalde Garcia Albiol destaca que la bonificació “resposta als compromisos adquirits amb altres grups municipals”, a més de “pal·liar la càrrega tributària dels ciutadans més afectats per la crisi”.

   

  La mesura, insuficient pel PSC

   

  Els socialistes recorden que la seva proposta de subvenció era del 100% per a totes les persones amb un pis o que estiguin pagant un lloguer i se’ls repercuteixi l’impost en el preu del lloguer, que tinguin tots els seus membres en situació d’atur i que durant l’any 2013 no hagin rebut cap prestació de l’atur, independentment de la seva edat, així com a les persones receptores del RMI o que no reben cap prestació subsidiària i totes les persones grans de més de 65 anys amb una renda familiar no superior a 1,5 el salari mínim interprofessional. Per al president del grup municipal, Jordi Serra, “l’anunci del govern és una mera operació de propaganda.”