Badalona sud viu una setmana d’activitats per enfortir la convivència

  0
  42
  Sant Roc.JPG

  10/03/2015 –  L’acte central serà el divendres a partir de les 17h a la plaça Pescadors del barri de Sant Roc, on tindran lloc activitats culturals, actuacions musicals, teatrals, tallers infantils i jocs esportius.

  El barri de Sant Roc acull aquesta setmana un programa d’activitats sota el lema “Jo sóc Badalona Sud”, una trobada que forma part del procés comunitari que s’impulsa al territori amb l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud, la Fundació Surt i l’Obra Social ”la Caixa” i que s’emmarca dins del doble conveni signat fa uns dies entre les diferents institucions i administracions implicades. La iniciativa ha aconseguit moure veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen a Badalona Sud. Es tracta d’una mostra dels avenços del procés comunitari.

   

  El cicle va donar ahir el seu tret de sortida amb un teatre fòrum sobre la dona lluitadora, per tal de retre homenatge al Dia de les Dones. L’acte central serà el divendres a partir de les 17h a la plaça Pescadors del barri de Sant Roc, on tindran lloc activitats culturals, actuacions musicals, teatrals, tallers infantils i jocs esportius. Al llarg de la setmana, no obstant, hi haurà ciferents xerrades, tallers, exposicions i caminades. Tot plegat gràcies a la col·laboració de desenes d’institucions, administracions, entitats i centres del territori.

   

  Programa d’activitats:

  ·        Dia 10 17:30h Cinema infantil – Espai: Consorci Badalona Sud. Promou: Cibercaixa

  ·        Dia 11 17:15h Xerrada "La dona amb discapacitat. Reptes per una afectivitat plena" –  Espai: Centre Ocupacional Cointegra. Promou: Fundació Badalona Capaç (Cointegra)

  ·        Dia 12 18:00h Activitat infantil "Badadones: el joc del 8 de març" – Espai: Biblioteca Sant Roc. Promou: Biblioteca Sant Roc

  ·        Dia 13 9:30h Taller de cuina intercultural "Con mucho gusto" – Espai: Casal Cívic Sant Roc. Promou: Consorci Badalona Sud i Projecte ICI

  ·        Dia 13 17:00h-20:00h Activitat Central: acte inaugural, actuacions musicals, tallers, jocs esportius, ràdio en directe… – Plaça Pescadors. Promou: Equip Comunitari

  ·        Dia 16 9:30h Caminada històrica: les dones de la fàbrica Haissa – Sortida: mercat de Sant Roc. Promou: Consorci Badalona Sud i Ajuntament de Badalona

  ·        Tota la setmana: Exposició i documentació especial "Setmana de les Dones" a la biblioteca

   

  Doble conveni per millorar socioeconòmicament la zona sud de la ciutat

   

  L’Ajuntament va signar fa uns dies dos convenis que tenen com a objectiu fomentar la convivència intercultural, la cohesió social i la integració laboral de persones en situació de risc d’exclusió social o vulnerabilitat als barris de Sant Roc, Artigues i El Remei. Impulsats pel Consorci Badalona Sud, contemplen una col·laboració amb la Fundació Bancàriala Caixa”, la Fundació Surt i la Fundació Intermèdia.

   

  Conveni del programa ‘Incorpora Badalona Sud’

  El conveni del programa ‘Incorpora Badalona Sud’ amplia l’acord signat a finals de 2013 i que fins ara ja ha facilitat la contractació de 65 persones en risc o situació d’exclusió social gràcies a la participació de 21 empreses. Amb aquest programa es pretén que Badalona sigui un territori socialment responsable amb la implicació d’empreses de la ciutat.

   

  En aquest segon any de vigència del programa també s’ha treballat amb centres educatius, els alumnes dels quals han creat un logotip per a les empreses que s’adhereixin a la iniciativa.

   

  Conveni del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI)

  El segon conveni és el del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), que pretén afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de vida dels veïns. Es tracta de millorar les relacions entre la població, els recursos tècnics existents i les diferents administracions que treballen a Sant Roc, Artigues i El Remei. Dins d'aquest conveni s'emmarca la setmana d’activitats de convivència per desenvolupar el procés que han impulsat els veïns, els professionals, les entitats i les administracions.