La Penya frena a temps la reacció del Manresa (67-70)

0
    29

09/03/2015 – El júnior del FIATC Joventut torna de la capital del Bages amb el triomf sota el braç després de patir un ensurt durant el tercer quart.

La Penya va mostrar dues cares ben diferents a la pista del Manresa. L’equip d’Adrià Alonso va anul·lar totalment al seu rival durant la primera part, però es va deixar anar a la represa i va haver de treballar fins al final per poder guanyar.

Les baixes de Matt Haarms, Xabi López i Elies Velasco van limitar una rotació verd-i-negra que només va comptar amb deu efectius. Tot i les limitacions, la Penya de seguida va agafar el control del joc, aconseguint un bon ritme defensiu i solucionant els atacs amb relativa facilitat (11-18).

Al descans, el conjunt verd-i-negre es retirava als vestidors amb una renda consistent, després de fer uns 20 primers minuts molt bons a nivell defensiu i d’entendre a la perfecció la majoria d’accions en atac (26-45).

A la represa, però, el guió del matx va canviar totalment. L’atac del FIATC Joventut es va col·lapsar, fent perillar les opcions badalonines d’optar per la victòria.

El període començava amb una cistella del Manresa anotada al límit de la possessió, fet que va motivar al conjunt del Bages per iniciar la remuntada. A les files de la Penya, en canvi, quasi cada acció ofensiva es va convertir en una errada.

Les pèrdues, les passes o els tres segons van multiplicar els problemes del FIATC Joventut. L’equip d’Adrià Alonso es va limitar a mirar de calmar-se fins al final del quart, però el Manresa va acabar de castigar amb un triple final que els posaria per davant. El parcial del tercer quart – 31 a 9 – ho deia tot i calia tornar a començar (57-54).

Quan tot pintava força negre, la Penya va ser capaç de recuperar sensacions des de la defensa. El conjunt verd-i-negre tornaria a jugar sense pressió en atac i tornaria a agafar una renda de sis punts en el tram final del duel. Les errades en el tir lliure i un nou triple del Manresa van igualar un marcador que tampoc va perillar en l’última possessió.

Després de la novena jornada d’aquesta segona fase de la lliga, el júnior de la Penya ocupa el quart lloc de la classificació (6/2), amb un partit pendent.

El conjunt verd-i-negre està a dues victòries del líder, l’Olost (8/1), distància que es podria veure retallada si el FIATC Joventut guanya el duel de dissabte a l’Olímpic contra l’Hospitalet (19:30h) i també suma un triomf a casa contra el Sant Cugat (18 de març a les 20:30h).