Badalona també vol brillar als Jocs Paralímpics

  0
  CrwPZLfWIAAAPLr.jpg

  08/09/2016 – L’atleta de Llefià Melany Bergés i el gallec Alberto Seoane, jugador del CTT Badalona, ja són a Rio de Janeiro per començar a competir.

   

  Després de viure uns Jocs Olímpics màgics gràcies a les tres medalles aconseguides entre Mireia Belmonte (or i bronze) i Anna Cruz (plata), Badalona aspira a seguir acumulant èxits esportius en cites olímpiques.

   

  La ciutat comptarà amb dos representants als Jocs Paralímpics, cita esportiva que ahir al vespre quedaria inaugurada de forma oficial. Melany Bergés, atleta de Llefià actualment ubicada a Madrid a causa dels seus entrenaments, i Alberto Seoane, corunyès, veí de Badalona i jugador del Sosmàtic, defensaran els interessos del municipi.

   

  Bergés, de 26 anys (1990), arriba als Jocs Paralímpics sent la vigent campiona d’Europa dels 400 metres T12, èxit aconseguit gràcies a la suma d’esforços feta per la badalonina i el seu guia, Sergio Sánchez.

   

  A Rio, la Melany competirà en dues proves. El debut de l’atleta serà el pròxim 14 de setembre (23:49h) en el relleu 4×100 T11-13, disciplina que permetrà al combinat espanyol lluitar directament per una medalla (prova única).

   

  Pel que fa als 400 metres T12, aquests arribaran a partir del dijous 15 de setembre (16h). Melany Bergés disputarà la sèrie de classificació, buscant accedir a la final del pròxim dia 17 (23:20h).

   

  Seoane també vol medalla

   

  L’altre representant de Badalona als Jocs Paralímpics, Alberto Seoane (1987), també ha viatjat al Brasil amb la missió de guanyar una medalla. El jugador de tennis taula del CTT Badalona és actualment el novè millor del món i ja fa més de cinc anys que viu a Catalunya.

   

  Seoane, nascut a La Corunya, s’entrena al CAR de Sant Cugat i fa uns mesos va aconseguir a Costa Rica la classificació pels Jocs (només hi van els onze millors del rànquing). L’Alberto participarà en dos tornejos diferents a Rio: un per equips (classes 6-8) i un individual (classe 6). En les dues disciplines, el jugador gallec aspira a medalla.

   

  Cal destacar que el debut de Seoane en categoria individual es produirà demà, dia 9 de setembre (16h) davant el danès Peter Rosenmeier. Abans de lluitar per les medalles, Alberto Seoane haurà de superar una fase de grups (ell juga al grup B) en la qual s’enfrontarà a Rosenmeier i a l’italià Raimondo Alecci (també demà a partir de les 23:40h).