Més de 31.000 alumnes tornen a les aules

  0
  51
  DSCF5978.JPG

  08/09/2017 – Infantil guanya un grup i ESO incorpora els dos del nou institut de Canyadó.

  31.600 alumnes d’educació, infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el curs escolar 2017-2018 a Badalona. D’aquest total, 6.900 faran educació infantil, 14.900 corresponen a educació primària i 9.800 a l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO).

   

  Un grup més a Infantil i dos més a ESO

   

  Pel que a l’educació infantil, aquest curs arrenca amb un augment d’una aula a la zona 6, concretament a l’Artur Martorell, per tal d’atendre la demanda. El conjunt de la ciutat manté el nombre de grups amb força places vacants.

   

  La Secundària consolida a 1r d’ESO totes les línies del curs anterior, a les quals s’han d’afegir aquest les dues noves del nou institut de Ca l’Arnús.

   

  En referència a l’educació primària, que amb 14.900 alumnes és la més nombrosa, destaca que l’escola Badalona Port completarà aquest any tots els nivells educatius, des de P3 fins a 6è.

   

  Respecte a l’educació especial, continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat.

   

  Ocupació total i llista d'espera a les escoles bressol

   

  Pel que fa a les escoles bressols municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya, que ja han començat aquesta setmana el curs, tenen totes les places ocupades i, fins i tot, tenen llista d’espera, amb una oferta superior a les 600 places. En aquest curs escolar continua vigent el sistema de tarifació social iniciat en l’anterior, tot mantenint la mateixa escala de preus i bonificacions per al servei d’escolarització. El total de les aportacions familiars apunta una reducció mitjana del 10% respecte al curs passat.

   

  Enguany el preu del menjador escolar s’integra també en el sistema de tarifació social, amb una escala de preus i bonificacions calculada en funció de les beques que fins al passat curs es concedien pel mateix concepte, amb l’objectiu que la població afectada pagui, de mitjana, els mateixos imports que en anys anteriors.

   

  1,9 milions en beques menjador

   

  Per aquest curs 2017-2018, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament ha fet una provisió de 3.337 beques menjador, amb un import econòmic d’1.897.707 euros.

   

  Les beques menjador que gestiona la Regidoria de Serveis Socials formen part del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès per l’assignació d’ajuts individuals de menjador per als alumnes de les escoles del municipi per al curs 2016-2017.

   

  Obres i manteniment d’edificis escolars executats durant les vacances

   

  Durant els mesos de juliol i agost s’executen habitualment a les escoles treballs de manteniment per tal de posar a punt els edificis per al nou curs escolar. Amb aquesta finalitat, s’han portat a terme tasques de manteniment divers: pintura; neteja de patits, repassos de serralleria i manyeria, comprovació i reparació d’instal·lacions, entre d'altres.

   

  Entre els treballs realitzats a escoles de tota la ciutat per part de l'Ajuntament, destaca per la seva magnitud la renovació de la cuina i els annexos de l'escola Antoni Botey, una obra que ha suposat una inversió de quasi 90.000. Com la de l'escola de Llefià, també s'han hagut de contractar externament altres reparacions, com a Ventós Mir o a Gitanjali.

   

  La Generalitat, per la seva banda, també ha dut a terme diferents treballs. El més important ha estat enllestir la reforma integral de la tercera planta de l'Institut La Llauna, una obra reclamada des de feia anys i que es va iniciar fa mesos. En total s'hi han invertit més d'un milió d'euros.

   

  També s'ha retirat una coberta d'uralita de l'Institut Pompeu Fabra, un treball que ha suposat un cost de 356.000 euros; s'ha instal·lat un nou mòdul i s'ha adequat el pati de l'escola Badalona Port, per 68.000 euros; o s'han substituït les finestres de l'EASD Pau Gargallo, uns 56.000 euros, entre d'altres.