Badalona té al campió de Catalunya de criquet: el segon esport més jugat del món

  0
  127
  Es tracta del Badalona Cricket Club, entitat que el passat estiu va guanyar la Lliga Catalana Júnior.

  Sabíeu que, després del futbol, el criquet és el segon esport més practicat del món. Es calcula que té més de 2.500 milions de seguidors arreu del planeta i a Badalona hi ha un club que practica aquesta disciplina i que, a més, s’ha proclamat campió de Catalunya júnior. Es tracta del Badalona Cricket Club, entitat que el passat estiu va guanyar la Lliga Catalana Júnior. El combinat badaloní va tancar la temporada invicte, sumant el triomf en tots els seus partits.

  El club va néixer el 2009, però no va ser fins al 2015 quan va començar a desenvolupar el seu planter. De fet, el Badalona és l’únic equip júnior de criquet a Catalunya que entrena regularment. Cada setmana s’exerciten a Baró de Viver, a Barcelona, ja que a Badalona no disposen d’horaris a cap camp de futbol ni bàsquet.

  Aquesta circumstància està dificultant que el club consolidi la seva acadèmia de jugadors formatius, tot i disposar d’escola i d’equip sub14 i sub19. La idea de l’entitat de cara al curs vinent seria formar un combinat sènior per donar continuïtat a tots els jugadors majors de 19 anys que acaben la seva fase formativa.

  Com s’hi juga?

  El criquet és un esport d’equip practicat a l’aire lliure entre dos equips d’onze jugadors cadascun sobre un camp de joc ovalat o circular d’herba. A cada extrem de la pista hi ha una estructura anomenada wicket formada per tres pals cilíndrics clavats verticalment al camp que sostenen un parell de petits palets travessers. El joc consta de diversos torns de bat durant els quals, alternativament, un dels equips intenta guanyar punts marcant corregudes.

  L’equip que intenta guanyar punts situa un batedor davant de cada wicket. Els onze jugadors de l’equip contrari es distribuiran pel camp de joc i un d’ells, el llançador, llançarà la pilota, intentant fer caure algun dels dos travessers que reposen sobre el wicket situat darrere del batedor. El batedor intentarà evitar-ho colpejant la pilota amb un bat. Si el llançador aconsegueix impactar el wicket fent caure un dels travessers, eliminarà el batedor. Si el batedor aconsegueix colpejar la pilota i aquesta no és interceptada per un jugador contrari abans que toqui a terra, els batedors podran intentar marcar una correguda, intercanviar la seva posició i guanyant un punt cada vegada que ho aconsegueixin.

  La història

  La referència escrita no qüestionada més antiga sobre el criquet es remuntaria a mitjans del segle XVI. El 1598 apareix citat el creckett com un joc que es jugava a l’escola 50 anys abans a Guildford, al comtat anglès de Surrey. Sens dubte, però, on el criquet s’ha fet més popular ha estat als països asiàtics de la Commonwealth, sobretot a l’Índia, Pakistan i a Sri Lanka. Cada 4 anys se celebra un Mundial. Des de la primera edició, el 1975, aquests han estat els campions: antiga selecció de les Índies Occidentals (2), Índia (2), Austràlia (5), Pakistan, Sri Lanka i Anglaterra.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí