Badalona té la primera carretera d’Europa feta amb plàstic

  0
  Badalona té la primera carretera d'Europa feta amb plàstic
  Badalona té la primera carretera d'Europa feta amb plàstic

  Els recursos naturals són escassos i el sistema d’ultra producció frenètic on vivim no ajuda a donar descans al planeta. És per això que iniciatives com la que us presentem a continuació són més necessàries que mai. La carretera de la Vallensana, tram que inicia a Can Ruti i uneix Badalona amb Montcada, s’ha convertit en la primera via de l’Europa continental que s’ha asfaltat amb residus de plàstic.

  A mitjans de setembre, l’empresa AMSA va asfaltar 5.5km de la carretera amb plàstic reciclat i reutilitzant l’asfalt anterior. En primer lloc, l’empresa va realitzar un estudi sobre les emissions que la seva producció projectava a l’atmosfera. Les conclusions van ser clares: cada cop que s’asfaltava una carretera, l’atmosfera rebia 5 milions de kg de CO2. Tot seguit, AMSA va descobrir una tecnologia que ja s’aplica a Anglaterra per reutilitzar plàstics que anaven a parar als abocadors i incorporar-los a l’asfalt.

  Plàstic no reciclable

  Un dels aspectes més positius d’aquesta metodologia de producció aplicada a Badalona és que incorpora plàstics no reciclables. Aquests materials solen estar mesclats amb metall i això fa que als gestors de residus no els sigui rentable reciclar-los. En conseqüència, fer carreteres reutilitzant plàstic ajuda a reduir per partida doble les emissions d’efecte hivernacle. “Els recursos naturals són limitats. Creiem que es tracta d’una molt bona solució per donar sortida a productes que són residus i que no generen res positiu pel planeta”, explicava Andreu Agustí, conseller delegat d’AMSA.

  De la mateixa manera, l’estil de carretera fet a Badalona també redueix les emissions de CO2 provocades per l’escalfament del betum. El betum és un dels compostos utilitzats per crear l’aglomerat d’asfalt que integra les carreteres.

  Pioners a Europa

  La metodologia de treball aplicada a la carretera de la Vallensana s’està popularitzant a Estats Units, a Austràlia o a Anglaterra. A l’Europa continental, el cas viscut a Badalona és el primer, al costat d’una carretera feta a Banyoles per la mateixa empresa AMSA. A la Vallensana s’han fet servir un total de 15 tones de residus plàstics.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí