Badalona tindrà un nou menjador social municipal el 2022

  0
  107
  Badalona tindrà un nou menjador social municipal a principis del 2022

  El Banc d’Aliments Municipal inaugurat per l’emergència social generada per la Covid-9 va tancar les seves portes el passat 30 de novembre. Per compensar aquesta pèrdua, l’Ajuntament de Badalona treballa per inaugurar un nou menjador social municipal gestionat amb recursos públics i que coincideixi amb el fi de l’activitat del projecte Folre al menjador situat al carrer Arnús. Segons David Torrents, regidor de Protecció Social, un municipi com Badalona per llei està obligat a oferir un servei d’aquestes característiques.

  De moment, l’Ajuntament ha arribat a acords amb Càrites, parròquies, entitats del tercer sector i el Banc d’Aliments de FESBAL per redistrubuïr a totes aquelles persones que anaven a recollir la cistella d’aliments al Banc municipal.

  2 milions de deute

  El Banc d’Aliments Municipal clausurat per la Creu Roja a finals de novembre es va inaugurar l’octubre de 2020 amb una capacitat per atendre i gestionar les necessitats d’alimentació de 9.000 persones. L’espai estava dotat de 431 m² d’emmagatzematge i de cambres frigorífiques. L’equipament era gestionat per Creu Roja, a qui l’Ajuntament deu 2 milions d’euros per la prestació del servei.

  El govern anterior d’Albiol no va licitar la renovació del Banc d’Aliments Municipal i Creu Roja va estar prestant el servei generant un deute mensual amb l’Ajuntament d’entre 180.000 i 200.000 euros. Segons el regidor Torrents, Creu Roja clausura el servei perquè no vol perdre més diners i per l’incertesa de saber si podrà cobrar. La direcció de Creu Roja Catalunya i l’Ajuntament han de treballar conjuntament per facilitar que l’entitat pugui tapar aquest forat comptable. Creu Roja considera que el servei de Banc d’Aliments Municipal s’hauria d’intentar mantenir.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí