Badalona torna a l’escola entre obres i projectes pendents

  0
  17
  IMG_8795.JPG

  18/09/2015 – Uns 32.000 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària han començat el curs 2015-2016, un miler més que el passat setembre; Montigalà i Badalona Port, encara entre barracons, estaran en obres fins a finals de mes.

  Milers de nens, nenes i joves s’han tornat a penjar la motxilla a l’esquena aquesta setmana arreu de Catalunya. A Badalona, 32.000 alumnes tornen de les vacances per començar el curs 2015-2016 d’educació infantil, primària i secundària obligatòria als diferents centres educatius públics i concertats de la ciutat. El nombre representa un augment de més de 1.000 alumnes, atès que el passat curs la xifra no arribava als 31.000 infants i joves. En total, Badalona disposa de 34 escoles públiques i 24 concertades on s’imparteix educació Infantil i Primària; 12 instituts públics i 20 concertats i tres centres d’educació especial.

   

  Ocupació del 97% a les escoles bressol

  Pel que fa a les llars d’infants, 481 nens i nenes han iniciat el curs a les cinc escoles bressol municipals i 104 a les dues que depenen de la Generalitat de Catalunya. Del conjunt d’aquests infants, 346 han iniciat l’itinerari escolar aquest curs i han anat a l’escola per primera vegada. L’ocupació de places és d’un 97% i s’espera cobrir les vacants durant el primer trimestre. En aquesta matriculació han quedat 125 peticions sense cobrir. Des de la regidoria d’Educació apunten que s’apostarà per la franja dels 0 als 3 anys i s’intentarà aconseguir inversions per a noves escoles bressol.

   

  Reformes i manteniment durant l’estiu

  Durant l’estiu s’han fet diverses obres de manteniment en algunes escoles de la ciutat. A l’Escola Josep Boada s’ha arreglat la vorera que connecta els edificis; a l’Escola Gitanjali s’ha reparat tota la coberta de l’edifici i també s’ha substituït la campana d’extracció de fums de la cuina. En el cas de l’Escola Pera de Tera, s’han reformat i adequat els vestidors del pati . A l’Escola Ítaca s’ha reparat i pintat la porta d’entrada i a l’Escola Josep Carner s’han construït dues portes d’accés de camions als patis. Pel que fa a l’Escola Rafael Alberti s’ha pintat la façana i les portes d’accés a l’escola. També s’han executat diversos treballs de pintura interior, neteja i jardineria d’espais exteriors en diverses escoles. La inversió municipal total ha estat de 73.000 euros.

   

  Més de 3.300 beques menjador concedides

  Amb l’inici de les classes també s’han posat en funcionament els menjadors escolars. Les famílies van sol·licitar les ajudes econòmiques per als àpats dels nens i nenes el passat juny, i han estat concedides un total de 3.380 beques. D’aquestes, 80 són concedides al 100% pel Consell Comarcal i altres 2.000 estan finançades en un 50% pel Consell i en un 50% per l’Ajuntament. Les altres 1.300 cobreixen un 50% del cost dels àpats i provenen directament de l’aportació municipal.

   

  Montigalà i Badalona Port comencen les classes en obres

  Els nens i nenes de les escoles Montigalà i Badalona Port han començat les classes aquesta setmana entre treballs d’adequació i espais provisionals. Fa anys que tots dos centres desenvolupen la seva activitat en barracons, a l’espera de la construcció d’instal·lacions d’obra nova, de les quals no se’n sap res de moment. Aquest estiu, la Generalitat ha iniciat la col·locació de nous mòduls a totes dues escoles, que curs a curs veuen augmentada la seva població d’alumnes. Els treballs de muntatge s’han endarrerit i el curs ha començat sense que s’hagin finalitzat. La previsió és que, a finals de setembre, els mòduls estiguin equipats i llestos per ser ocupats. El cost de tota la instal·lació, a càrrec de la Generalitat, ha estat de 94.000 euros.

   

  La Llauna espera la rehabilitació de la tercera planta

  Una de les reformes més reivindicades i que la comunitat educativa va incloure enguany als pressupostos de la Generalitat va ser la reforma i rehabilitació de la tercera planta de l’Institut La Llauna. Les obres van ser licitades i adjudicades abans d’estiu per valor d’1,8 milions d’euros, i Ajuntament i centre escolar estan a l’espera que la Generalitat fixi el calendari d’obres, que tindrien una durada d’uns 10 mesos. Gràcies al projecte, es recuperarà una planta on s’hi podran ubicar diverses aules d’ESO i Batxillerat i algunes especialitzades, com ara de música o d’informàtica.

   

  Quins reptes es planteja la Federació d'AMPAs de Badalona per aquest curs? Ens les presenten en el següent document!