Badalona torna aquest cap de setmana al seu passat modernista

  0
  43
  modernista.jpg

  08/11/2013 – Des d'avui i fins diumenge, la plaça de La Plana serà escenari de la 4a edició de la Fira Modernista de Badalona, amb tot un ventall d'activitats relacionades amb l'època.

  Badalona tornarà a fer un viatge al passat els dies 8, 9 i 10 de novembre. La plaça de La Plana serà, un any més, escenari de la Fira Modernista de Badalona, que enguany celebra la seva quarta edició. Evident Events tornarà a posar a disposició de la ciutadania tallers infantils, exposicions, visites guiades pels edificis modernistes de l’entorn, per la fàbrica de l’Anís del Mono i un mercat d’artesans, entre altres activitats.

   

  S’han volgut donar importància als elements que encara persisteixen d’aquella curta però fructífera etapa de la cultura catalana i recrear l’ambient bohemi i creador (amb esperit renovador, amb esperit d’avenç) que es respirava al carrer, a les fàbriques i a les tavernes, expliquen els impulsors de la cita.

   

  Com a novetats d’aquest any destaquen el carrer dels oficis, on el llauner, la teixidora, sabonaire o el fuster mostraran com han canviat els oficis en poc més d’un segle d’història; la recreació d’una xocolateria d’època i un casament que se celebrarà el diumenge al matí, amb la representació del grup de teatre de Terrassa La Llanterna. Tanmateix, el grup de teatre de l'Escola d’adults Singuerlin oferirà el dissabte i diumenge petites escenes de la vida d’aquella època.

   

  També es recordarà que els vuit cinemes que hi havia a Badalona van obrir durant el modernisme. S’hi podran veure projeccions de pel·lícules antigues del 1900-1920 i una xerrada de Joan Salles sobre els cinemes de Badalona,