Badalona tramita la demanda per reclamar a la Generalitat el deute per l’escola bressol

  0
  45
  escola-bressol.jpg

  31/01/2018 – El ple ha aprovat per unanimitat aquest dimarts dues mocions en aquest sentit.

  Fa unes setmanes, una sentència del TSJC va condemnar a la Generalitat a retornar a diferents ajuntaments catalans uns diners que les localitats reclamaven en concepte de la gestió de l'escola bressol, i que el govern català va deixar de pagar el 2012. Arran de la notícia, altres ciutats que no havien secundat la denúncia, com ara Badalona, s'han posat mans a l'obra.

   

  Aquest dimarts, el Ple aprovava dues mocions en el sentit de reclamar aquest hipotètic deute, que a Badalona podria ascendir a més de dos milions d'euros. El PSC va instar l'executiu a demandar també la Generalitat, i el govern va confirmar que hi estava treballant. En la seva intervenció al Ple, el regidor Jose Téllez ha confirmat que els serveis jurídics treballen la demanda per recuperar aquests recursos, colze a colze amb altres localitats que es troben en situació similar.

   

  De fet, Téllez ha avançar que l'advocada que porta el cas, del despatx contractat per l'Ajuntament a través de concurs per dur a terme contenciosos administratius, és la mateixa professional que va aconseguir la sentència favorable pels municipis que ja saben que hauran de cobrar aquest deute.