El PP marxa del Ple per un tuit de Guanyem sobre FCC i el cas del servei de neteja

  0
  IMG_2098.JPG

  31/01/2018 – Els 'populars' van demanar que es retirés i van avisar d'accions penals per perjudici a la seva imatge i honor.

  “Tot en ordre al Ple de Badalona. El PP ha de pagar la campanya i ho fa a costa de permetre greus irregularitats en els contractes de l'Ajuntament de Badalona”. Aquest tuit, amb un enllaç a una notícia sobre suposades donacions de FCC al PP l'any 2011, va provocar un gir inesperat aquest dimarts al ple municipal i va derivar en la retirada del grup municipal de Xavier Garcia Albiol de la sala.

   

  El govern va posar sobre la taula les reclamacions de 4 milions d'euros a FCC per “irregularitats” administratives els darrers anys, un punt que l'oposició va tombar i que no va prosperar. Després del debat, el compte de Guanyem Badalona, partit que encapçala l'executiu, va llançar a les xarxes l'esmentat comentari. Pocs minuts després, abans de les mocions, el president del grup del PP, Juan Fernández, denunciava el comentari, que titllava de “molt greu” i de danys a l'honor del partit.

   

  Fernández va demanar a l'alcaldessa que es retirés el tuit i va avisar d'accions als tribunals, a més d'aixecar-se del debat i marxa de la sala. Dolors Sabater va argumentar que no es tractava d'un tema ni de l'ordre del dia ni a tractar en el ple, sinó en un altre àmbit, i que no corresponia al seu paper d'alcaldessa aquesta petició.

   

  El Partit Popular, després de diferents avisos, va marxar de la sala, tot i la insistència de l'alcaldessa de proseguir amb l'ordre del dia. Alguns membres de l'oposició van retreure al govern que va ser el propi executiu qui fa mesos va presentar una moció, aprovada unànimement, sobre la bona praxis i ús de les xarxes socials a nivell polític durant els plens.