Badalona tria el disseny del dimoni de la 75a Cremada per a les Festes de Maig 2015

  0
  dimoni 2015.jpg

  25/02/2015 – El disseny, de Carles Carreras Serra, mostra un dimoni amb forma de pastís, per fer referència als 75 anys d'aquesta badalonina tradició.

  El badaloní Carles Carreras Serra ha estat el guanyador del dissetè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu! Festes de Maig 2015. La proposta guanyadora, presentada amb el títol de “Dolçament jove”, mostra un dimoni amb forma de pastís en referència a la celebració del 75è aniversari de la Cremada del Dimoni. El disseny guanyador ha estat escollit aquesta setmana pel jurat d’aquest premi, que compta amb la participació de la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, i de diversos representants del món acadèmic, de la cultura i de l’àmbit del disseny.

   

  D’altra banda, el jurat va declarar finalistes del concurs els dissenys amb els títols següents: “75 anys cremant dimonis”, de Rita Martin Monés i Eulàlia Monés Gresely, i “Feliços 75!”, de Carles Carreras Serra, autor també del disseny guanyador.

   

  El guanyador rep un premi en metàl·lic de 1.000 euros i, a més, obté el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al seu dibuix, de manera que la figura d’entre 10 i 15 metres del Dimoni de les Festes de Maig 2015 es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.

   

  La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, ha explicat que “el jurat ha valorat que el disseny guanyador incorpora molts elements simbòlics i representatius de la ciutat en una edició molt especial de la Cremada amb motiu del seu 75è aniversari”.

   

  L’autor del Dimoni guanyador, Carles Carreras Serra, és badaloní i va estudiar Animació a la l’Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo d’aquesta ciutat. L’autor s’ha presentat diverses vegades a aquest premi i havia quedat finalista quatre anys consecutius, des de 2011 a 2014. Segons l’autor del Dimoni de 2015, “la figura té un esperit molt badaloní ja que mostra símbols molt importants de la ciutat com les palmeres de la Rambla, el pont del Petroli, el llegat romà i l’església de Santa Maria, entre altres”.

   

  Enguany es commemora el 75è aniversari de la Cremada del Dimoni, que se celebra el vespre del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona). La Cremada és l’acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més destacats i que reuneix més públic en aquesta ciutat. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya va declarar aquesta festivitat com d’interès turístic.

   

  Des de l’any 1999, el Dimoni que s’ha de cremar s’escull a través d’un concurs públic creat amb la voluntat que els ciutadans participin en el disseny.