Badalona, una de les localitats més afectades per la pluja aquest divendres

  0
  riera canyado.jpg

  26/01/2018 – La ciutat ha vist diversos carrers i passos soterrats tallats per inundació a primera hora.

  Badalona s'ha endut aquest matí una de les pitjors parts del temporal que ha tocat amb força aquest divendres el territori català. El Barcelonès ha estat una de les comerques més afectades i Badalona, concretament, era el municipi on havia caigut un aiguat més intens abans de les 9h, amb més de 55 mm.

   

  La pluja intensa de primera hora ha inundat passos soterrats a tocar de mar, sota de les vies del tren, pel gran cabal que conduien algunes rieres com Marti Pujol o la de Canyadó, i ha fet tallar alguns carrers, a més d'afectar clavegueram i semàfors. La Guàrdia Urbana i Espais Públics han treballat des de primera hora per restablir la normalitat.

   

  La policia local ha atés fins a una trentena d'avisos relacionats amb les pluges, la majoria dels quals s'han pogut solucionar. També el telèfon d'emergències havia rebut abans de les 12 una quarantena de trucades des de Badalona, les mateixes que Barcelona, la xifra d'avisos més alta de tot Catalunya. La C-31, a l'alçada de Badalona, s'ha vist afectada per bassals que han provocat retencions en sentit Barcelona des del Maresme.

   

  Prop de 2.000 abonats s'han quedat sense subministrament elèctric durant una estona, fins que Endesa ha pogut solucionar els talls. Un vehicle cuba ha hagut de retirar l'aigua estancada del pas de Canyadó. Passades les 11, la situació ha començat a tornat a la normalitat, tot i la continuïtat de la pluja.