Bany de realitat (59-49)

0
    28
    DSC_0443.JPG

29/09/2014 – El femení del Sant Andreu de Natzaret va estrenar-se a la lliga amb una derrota a la pista del Roser, resultat que trenca la seva brillant trajectòria.

L’estrena de la nova categoria no va tenir un desenllaç feliç pel conjunt de Xavi Duatis. En el primer partit de la temporada a Primera Catalana, el Sant Andreu va topar amb un bon rival, quart classificat en la passada edició de la lliga.

L’inici de matx va estar marcat per la igualtat i el desencert, però en el tram final del període el Roser va agafar distància (19-8). El segon quart va ser el millor del Natzaret, ja que les de Xavi Duatis es van arribar a posar a dos punts, tot i que les locals van arribar a l’equador del xoc amb més marge (32-23).

Els errors no forçats, la manca d’idees en atac i una enorme quantitat de tirs lliures errats no van deixar que el Natzaret desplegués el seu joc habitual. Tenint un mal dia, les badalonines van ser capaces d’entrar en els darrers deu minuts només set punts per sota (43-36).

En el tram decisiu del duel, la voluntat competitiva del Sant Andreu el va portar a posar-se a dos faltant tres minuts, però de res va servir tot l’esforç realitzat perquè el Roser va tornar a marxar. I aquest cop de forma definitiva (59-49).

Aquest resultat ha de servir com una lliçó per la plantilla del Natzaret, acostumada a guanyar amb contundència la majoria dels partits jugats durant la temporada passada.

El conjunt de Xavi Duatis no perdia un partit oficial des de maig del 2013, quan va caure a la pista del Sant Nicolau (61-36). Des d’aleshores, les badalonines havien encadenat una lliga sencera sense perdre, un ascens invictes i la conquesta de la Copa Badalona 2014. El Sant Andreu debutarà a casa el pròxim dissabte (19:45h) contra el Joventut Esportiva Terrassa.

Inici de lliga a segona

La lliga a Segona Catalana també va començar el passat cap de setmana, amb tres equips badalonins – Joventut, Minguella i UB Llefià – competint al grup III. El Joventut va superar al Llefià en el derbi badaloní de la jornada (59-52) i comença l’intent de tornar a Primera amb bon beu.

El femení de l’AE Minguella, per la seva part, va patir una derrota molt ajustada a la pista del CEB Sant Jordi (58-55). Diumenge (17:30h), el Joventut visitarà Casagemes, mentre que el Llefià debutarà a casa rebent al Valles (17:45h).