Blanca Gonzalez, bronze als 800 metres lliure a Barcelona

0
    30

10/07/2015 – Els Campionats de Catalunya absoluts van estar marcats pels resultats de Marina Mas, Francesc Rodríguez i Blanca Gonzalez, que va pujar al podi amb un marca de 2'08''47.

Durant el dimarts i dimecres d'aquesta setmana van tenis lloc els Campionats de Catalunya absoluts a les pistes de Serrahima, Barcelona. Aquest campionat va coincidir, a més, amb el Meeting Internacional d'Atletisme – FCA Centenari, on van participar atletes de gran nivell atlètic a nivell mundial. Com a exemple dir que dimecres es van aconseguir dos millors marques mundials i un rècord d'Àfrica al Serrahima.

Pel que fa els campionats catalans, tres atletes de la Unió Gimnàsitca i Esportiva de Badalona van participar i cadascú d'ells amb una història diferent, però en general amb bones sensacions.

La primera que va participar va ser Marina Mas que va aconseguir passar dimarts a la final als 100 metres lliure amb una marca de 12''59, igualant la seva marca personal. El vent va ser no reglamentari (2.5 m/s). Marina passva com a cinquena millor atleta fet una cursa molt bona, destacant que era la més jove que participava.

El mateix dia va participar també Francesc Rodríguez als 5 quilòmetres on va finalitzar cinquè fent una marca personal de 23'52, un gran resultat que incorpora a una temporada de luxe i que no s'atura a millorar. Es van veure les cares d'atletes de molt nivell i Rodríguez va estar a l'altura, i més tenint en compte que és el seu primer any.

Dimecres, la primera en participar va tornar a ser Marina Mas a la final dels 100 metres lliure. La sortida va ser molt bona i va aguantar la força durant els primers metres, però després va començar a perdre posició. La tècnica de carrera li va fallar durant la cursa i va fer que acabés en vuitena posició amb un temps de 12''83 i un vent de 1.5 m/s. Marina no s'esperava estar a la final absoluta i això la va descol·locar.

Per últim, Blanca Gonzalez als 800 metres lliure, on va quedar en tercera posició assolint així la medalla de bronze, la seva primera medalla a un Campionat de Catalunya absolut. La cursa va semblar  una competició internacional, ja que va córrer a la cursa del meeting amb vuit atletes internacionals de Canadà, Etiòpia, Eslovàquia i Cuba, entre altres, i dues de les millors atletes absolutes nacionals a la prova dels 800 metres lliure: Esther Guerrero i Montse Mas.

A aquesta sèrie participaven atletes amb marques des de 1'57 fins a 2'02, registres olímpics i mundials. Gonzalez, amb una millor marca de 2'08''47, s'enfrontava per primera vegada a professionals d'atletisme i atletes d'alt nivell.

Ara, aquest cap de setmana Marina Mas participarà al Campionat d'Espanya cadet a Valladolid, concretament a les proves de 300 i 100 metres lliure, juntament a Eloi Ruiz als 300 metres tanques.