Bombardeig ‘taronja’ impossible d’anivellar (i aturar) (80-91)

0
    29
    Flash BDN

El Joventut torna a caure a l’Olímpic en el primer partit de l’any davant un Valencia Basket amb molt més encert i ritme que els verd-i-negres. La solitud de Tomic (López-Aróstegui va aparèixer als minuts finals) a pista va fer impossible qualsevol reacció de la Penya. Amb aquesta derrota, els badalonins acumulen dues desfetes seguides.

El primer quart a Badalona va ser un intercanvi constant de cistelles, sense que cap dels dos conjunts superés la distància de tres punts (15-12). Un parcial final ‘taronja’ de 2-7 va permetre l’equip de Jaume Ponsarnau tancar el període amb dos punts de marge (17-19). Tomic i Bassas per part verd-i-negre, i Sastre i Kalinic per part visitant, van liderar els seus equips.

Sense els seus dos referents ofensius a pista, la Penya va patir una davallada en atac que va aprofitar el Valencia per generar la primera escletxa del matx (17-23). Davant aquesta circumstància, Carles Duran va aturar el partit però els badalonins no van poder mantenir el ritme de triples dels valencians (32-40). El ritme i intensitat de joc dels ‘taronjes‘ no la va poder anivellar el conjunt verd-i-negre i el Valencia Basket va marxar a vestidors amb la seva màxima de vuit punts (36-44). Enorme feina visitant difícil d’anivellar per part de la Penya.

Els de la Comunitat no van abaixar aquesta força després de tornar a vestidors i van dominar l’encert i el rebot, davant una Penya inoperant, sense poder aturar l’encert exterior taronja i amb Tomic molt sol a pista. (50-71). Els darrers 10 minuts semblaven testimonials però, sorprenentment, i després de caure de 23 punts (50-73), la Penya va sumar un parcial d’11-0 que obligava Ponsarnau a aturar el partit després de veure la diferència escurçar-se a “només” 12 punts (61-73). La reacció de la Penya no va ser res més que un miratge i el Valencia va recuperar l’avantatge per sentenciar el matx (80-91).