La Penya s’aixeca en l’últim quart però fa curt (87-83)

0
    64
    Perrin Buford, protagonista a la pista del Brescia. / Penya.com

El Joventut no ha pogut assaltar la pista del Germani Brescia Leonessa (87-83) i segueix sense guanyar fora de casa a l’Eurocup. Els badalonins han pagat molt cara la desconnexió que han patit en el segon i el tercer quart, que els ha dut a perdre de 19 punts (69-50) i que ha posat en perill el “basket-average” amb els italians (+13 a Badalona).

De nou els de Carles Duran han tingut el mèrit d’aixecar-se quan estaven groguis i han acaronat una victòria que semblava impossible, però la remuntada, finalment, no ha culminat. La classificació per al Top 16 haurà d’esperar i els badalonins, ara tercers de grup (4-3), tindran una nova oportunitat la setmana que ve. Si guanyen a la pista del Darussafaka i el Nanterre 92 i el Cedevita perden, els verd-i-negres estaran classificats matemàticament per a la següent fase de la competició.

La Penya ha començat el partit força entonada en atac, amb López-Arostegui anotant des del perímetre i Omic (17 punts i 10 rebots) imposant-se sota els cèrcols (14-18). Buford, en el seu debut a l’Eurocup amb el Joventut, també ha començat a deixar algunes pinzellades del que pot aportar amb dues accions de 2+1, però al darrera la Penya estava fent massa concessions, permetent un perillós intercanvi de cistelles (22-24).

Els badalonins han continuat per davant en els primers compassos del segon quart (32-37), però aquí ha arribat el curtcircuit verd-i-negre. Les facilitats defensives, amb Horton fent estralls (19 punts al descans), les pilotes perdudes (10) i els problemes en el rebot (8 d’ofensius els italians) han començat a passar factura i el Brescia, en un tres i no res, ha clavat un parcial de 9-0 que ha obert la primera escletxa en el marcador (52-43 al descans). La Penya ha encaixat 30 punts en aquest segon parcial, 20 en els darrers cinc minuts, sense arribar a entrar en el bonus de faltes. Unes xifres absolutament imperdonables.

El pas pels vestidors, malauradament, no ha millorat el panorama. Més aviat el contrari. La Penya no ha trobat en cap moment el seu lloc a la pista, tova en defensa i negada en atac, víctima del desencert. Un escenari que els italians han aprofitat per enfilar-se fins als 19 punts de renda (69-50) i encendre tots els llums d’alarma.

Quan tot semblava perdut, però, els de Carles Duran han despertat. I ho han fet, a més, sense un dels seus referents, Prepelic, que ha tingut un dia molt discret (6 punts) i ha acabat relegat a la banqueta després d’una enganxada amb el tècnic verd-i-negre. Neno Dimitrijevic, fins aleshores molt gris, ha emergit en l’últim quart per liderar la remuntada (15 punts), i ha trobat en Perrin Buford (13 punts) un aliat inesperat.

La Penya s’ha acostat en diverses ocasions a només tres punts i fins i tot ha tingut dos triples per empatar el matx, amb 84-81 en el marcador. Avui, però, no era el dia des dels 6m75 (5/23) i el Brescia, des de la línia de personal, ha pogut assegurar una victòria vital per als seus interessos.

*Estadística

Aquest dijous, junta d’accionistes

El Joventut SAE celebra aquest dijous 14 de novembre la seva Junta General Ordinària d’Accionistes, a partir de les 7 de la tarda a l’Olímpic. La segona convocatòria, si fos necessària, seria el divendres 15, a la mateixa hora i lloc. Com és habitual, hi haurà l’informe del president, Juanan Morales, i també s’hauran d’aprovar els comptes anuals de la societat.