BSA busca pacients amb depressió per provar un tractament amb ordinadors i mòbils

  0
  62
  Mastermind_BSA6.JPG

  30/04/2016 – El programa de teràpia computeritzada, anomenat “Supera tu depresión”, s’emmarca en el projecte europeu de telemedicina per al tractament de la depressió MasterMind. 

  Badalona Serveis Assistencials (BSA) busca pacients amb depressió lleu o moderada interessats en participar en un projecte pilot que els permetrà rebre teràpia cognitiva conductual a través d’ordinador, tauleta o telèfon mòbil. El programa de teràpia computeritzada, anomenat “Supera tu depresión”, s’emmarca en el projecte europeu de telemedicina per al tractament de la depressió MasterMind. 

   

  Mitjançant la teràpia, a la qual s’accedeix a través d’una plataforma web, es pretén influir en el comportament, el pensament i l'estat d'ànim dels pacients amb l'objectiu de millorar el seu estat de salut. Es tracta d'ajudar-los a activar recursos propis, aprendre noves estratègies i posar en marxa petits canvis que els permetin gestionar millor les emocions.

   
  La iniciativa s'adreça a la població de referència de BSA, i el reclutament dels pacients, que han de ser adults, es fa a través de professionals d’infermeria i medicina de família, psiquiatria i psicologia de l’organització sanitària municipal, que gestiona l’Hospital Municipal de Badalona, el Centre Sociosanitari El Carme i diversos centres d’atenció primària a Badalona, Montgat i Tiana.

  De dos a tres mesos de teràpia

   

  La teràpia via web dura de dos a tres mesos i consisteix a completar vuit mòduls de treball sobre la depressió i un mòdul auxiliar sobre hàbits de vida saludable. Cada mòdul inclou una part teòrica, un seguit d'exercicis pràctics relacionats amb el tema que s’està treballant i un qüestionari de revisió de tasques. La plataforma és molt intuïtiva i va indicant al pacient quina activitat ha de fer en cada moment.

  El professional de referència de cada pacient va rebent informació sobre la seva evolució i, en cas que ho consideri necessari -per exemple si es detecta un empitjorament en l'estat de salut o una setmana d'inactivitat en la plataforma- contacta amb ell.