BSA desenvolupa un nou programa d’hàbits saludables adreçat als professionals

  0
  139

  La iniciativa s’emmarca en la Prioritat Estratègica «Desenvolupament i Benestar Professional», que juntament amb Experiència de Pacient, Abordatge integral al pacient complex i Responsabilitat social i compromís amb l’entorn formen les prioritats de millora continua de BSA. 

  BSActivament és el programa d’hàbits saludables adreçat als i les professionals de BSA, emmarcat dins la Prioritat Estratègica «Desenvolupament i Benestar Professional». Neix també del moviment #JoSocBSA que aquest any dona llum al sentiment d’orgull i pertinença a una institució pública que té per missió ser referent en la prestació innovadora de serveis integrats de salut i socials, que creix amb l’experiència de la ciutadania, els professionals i l’entorn.

  El principal objectiu és prevenir i promocionar la salut dels treballadors i treballadores de l’organització afavorint el benestar laboral, ja que el centre de treball juga un paper determinant en el manteniment i la millora de la salut. Cinc són les línies destacades de la iniciativa, que es posa en marxa amb una programació d’estiu i renovarà les activitats a la tardor.

  1- Alimentació saludable: s’ofereixen consells i receptes sobre alimentació saludable sempre supervisats per l’equip de nutricionistes i s’afavoreixen els àpats saludables als serveis de cafeteria de l’organització, entre altres propostes.

  2- Activitat física: classes de paddel surf i escalada, ioga o marxa nòrdica són algunes de les activitats esportives i familiars programades.

  3- Gestió emocional: al Programa de suport en benestar emocional al professional de BSA que compta amb professionals de psicologia i psiquiatria per realitzar intervencions focalitzades als professionals que ho sol·liciten, s’hi afegeix el Projecte de BENESTAR de realitat virtual immersiva. Es tracta d’un curs de mindfulness i gestió emocional que utilitza la realitat virtual per ensenyar tècniques destinades a disminuir l’estrès i augmentar el benestar dels participants.

  4- Descans: s’ofereixen pautes i activitats per a un bon descans dels professionals amb l’objectiu de millorar i/o mantenir la salut i benestar, tenint en compte les diferències que presenten els centres i torns d’una organització amb més de 1.400 professionals.

  5- Prevenció de tabaquisme: es promocionen els programes, activitats i consells per prevenir els efectes nocius del tabac als treballadors i treballadores de BSA.

   

  Procés participatiu

  El programa està impulsat per un grup de treball multidisciplinar, tot i que la participació és un dels seus pilars ja que permet adaptar l’oferta a la demanda interna. El seu origen també ens situa en la dinàmica participativa, fruit de la qual van néixer les Prioritats estratègiques de l’organització: Experiència de pacient, Abordatge integral al pacient complex, i Responsabilitat social i compromís amb l’entorn.

  Més d’un centenar de professionals de BSA -mitjançant diferents laboratoris d’idees-, usuaris i representants d’entitats socials i referents externs del sector de salut i social van contribuir durant 2021 a l’elaboració del document de Prioritats estratègiques. Alineat amb el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, el document incorpora el concepte de salut ampli i els principis ètics de respecte a les persones, equitat, justícia social, cura de les persones i l’entorn i eficiència. De fet, està basat en els principis transversals d’accessibilitat, qualitat, innovació i sostenibilitat per garantir la millora contínua en un context canviant i exigent.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí