Bufalà exigeix mesures contra els accidents i l’excés de velocitat dels cotxes

  0
  50
  IMG_9929.JPG

  14/12/2016 – El govern avança que es preparen diferents accions, entre elles la sincronització semafòrica de Martí Pujol entre la B-20 i la C-31.

  Bufalà demana mesures. Fa mesos que els veïns del barri es queixen dels repetits accidents de trànsit que s'han patit a diferents carrers de forma repetida, sobretot a l'avinguda Martí Pujol. L'associació de veïns ha comptat, més enllà de xoc de cotxes, diversos atropellaments, un d'ells mortal abans d'estiu. El darrer va ser a Molí de la Torre, on van ser afectades dues nenes.

   

  Aquest dimarts, precisament, desenes de persones han sortit en cercavila pel barri, guarnits de semàfors, per demanar mesures. L'entitat veïnal té identificats punts negres a Molí de la Torre, Doctor Robert i Martí Pujol, on s'han donat diversos accidents el darrer any. L'associació admet estar en constant contacte amb el govern local i que han estat anunciades mesures com ara la instal·lació d'un semàfor, però es queixen de que, de moment, no s'ha fet res.

   

  El regidor d'Espai Públic i Mobilitat, Francesc Duran, ha explicat que el govern porta mesos a sobre del tema i que, de fet, hi ha prevista la instal·lació d'un nou semàfor a Martí Pujol. La senyal lumínica s'ubicarà a l'alçada de Can Barriga, i està prevista per al primer semestre de 2017. Aquest semàfor s'inclou dins el Pla Recupera, la primera fase d'inversions de mandat, que contempla una partida de 80.000 euros per a semàfors nous i substitucions.

   

  D'altra banda, Duran ha avançat que, abans d’acabar l'any, es realitzarà la sincronització de tots els semàfors existents a l’avinguda Martí Pujol, al tram comprès entre la B20 i la C31, de manera que els vehicles estiguin obligats a circular a una velocitat inferior a 30 km/h si no volen trobar-se semàfors en vermell. Aquesta actuació, que també es coneix com a “Ona verda”, s’ha demostrat molt efectiva en la pacificació de vies on es produeixen habitualment excessos de velocitat, assegura Duran.

   

  A més, Martí Pujol seran un dels punts on s'estudia la col·locació de radars de velocitat i càmeres fotogràfiques als semàfors per emetre sancions quan els cotxes infringeixin les limitacions.