Un grup empresarial presenta una oferta per construir l’hotel al Port de Badalona

  0
  49
  port hotel.JPG

  14/12/2016 – El concurs per a l'explotació del solar on s'ha d'edificar la instal·lació ha recollit una única proposta en les darreres hores; si tot va bé, l'adjudicació es farà efectiva el mes de febrer.

  Aquest dilluns es tancava el període per presentar les ofertes dins el procés de licitació de construcció i explotació de l'hotel del Port de Badalona. Tot i que s'havia parlat de diferents candidats interessats, l'única proposta presentada no ha arribat fins a darrera hora i la incertesa ha planejat sobre el procés fins al darrer moment.

   

  Els detalls de l'oferta no es començaran a conèixer fins al dijous, quan tingui lloc l'obertura del sobre administratiu. El dia 22, s'obrirà el sobre tècnic, i, el tercer i definitiu, a posteriori. La mesa de contractació estarà formada per diferents càrrecs funcionaris, tècnics i directius de l'Ajuntament, el Consell Comarcal, i Marina Badalona.

   

  La xifra que l'adjudicatari haurà d'abonar serà, com a mínim, de 8,4 milions d'euros més l'IVA (1,76 milions), una quantitat que podria ser finalment superior. El grup empresarial que rebi la concessió tindrà els drets d'explotació del terreny durant 99 anys. Tot i que de moment no ha transcendit el nom dels únics candidats, es tractaria d'una unió d'empreses on figurarien un potent grup hoteler, una gran constructora i un despatx d'arquitectes de prestigi.

   

  Aquesta setmana comença un procés de comprovació de documentació i requisits que s'allargarà un prop de dos mesos. Si l'oferta presentada pel grup compleix totes les condicions del plec, l'adjudicació podria ser una realitat el mes de febrer. Serà llavors quan l'adjudicatari haurà d'abonar un 10% del preu a pagar pel solar del port. La inversió total per aixecar i posar en marxa l'hotel, no obstant, està xifrada en quasi 30 milions.

   

  Tant des de Marina Badalona com des de l'Ajuntament han mostrat la seva satisfacció per haver rebut una oferta per a un projecte tan clau en el futur d'una nova centralitat com el canal. Ara, avisen, caldrà revisar la proposta i confirmar la seva viabilitat.

   

  Un hotel de 4 estrelles i 170 habitacions

   

  L'edifici s'aixecarà sobre un terreny d'uns 2.500 metres quadrats, amb un sostre edificable de 12.000 més ordenats en 15 plantes. L'hotel tindrà 4 o 5 estrelles i unes 170 habitacions; podria estar en funcionament el 2019, després d'un procés constructiu de dos anys.

   

  Badalona haurà de concretar amb Adif el viaducte ferroviari del canal

   

  La mateixa adjudicació dels drets del solar serà un gran pas per l'Ajuntament i Marina Badalona. En aquell moment, el concessionari haurà d'abonar un 10% de garantia, que se sumarà a un 2% ja abonat. Amb els diners apercebuts, el Consistori haurà de començar la segona fase del projecte del canal del Gorg.

   

  La peça angular de les obres serà el viaducte ferroviari que s'haurà d'elevar un metre i mig per facilitar el pas de les embarcacions. El projecte més complex de tota la segona fase i de major pressupost. Precisament aquest punt, haurà de ser concretat amb Adif, propietària dels terrenys i gestora de la infraestructura de Renfe.

   

  El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, afirma que de moment no han començat a parlar amb Adif, però avancen que serà un pas necessari un cop tancada l'adjudicació.