Buscar el límit i consolidar-se, projectes del Sant Josep i el Badalonès a la Copa Catalunya

  0
  53
  DSC_0614.JPG

  19/05/2017 – Els parroquials disputen aquest diumenge la tornada dels quarts de final del campionat, mentre que els dimonis comencen a fer el balanç d’un any de debut notable.

   

  Deixant de banda a Barcelona i al costat de Sabadell, Badalona és una de les dues ciutats catalanes que compta amb dos clubs de bàsquet competint a la Copa Catalunya. Aquesta temporada, Sant Josep (21/5) i AE Badalonès (10/16) han compartit lliga experimentant dues realitats diferents. El conjunt groc-i-lila ha convertit un projecte que tot just començava a rodar en candidat a tot, mentre que els dimonis han estat capaços de no fer-se mal en la seva estrena a la categoria.

   

  El Sant Pep ha acabat la lliga regular com a subcampió i en aquests moments es troba totalment immers en la disputa del play-off. Després de vèncer el Salou en el matx d’obertura dels quarts de final (76-83), els jugadors de Sergi Vives buscaran la classificació el pròxim diumenge (18:30h) a casa).

   

  “Arribem bé al final de temporada, tant físicament com a nivell de joc. Crec que estem preparats per afrontar el segon partit dels quarts de final i tot allò que pugui venir”, assegura el tècnic badaloní.

   

  Segons Vives, “una de les forces” d’aquest Sant Josep “és la del conjunt”. “Si circulem la pilota i cadascú pot aprofitar les seves opcions, som un equip molt més difícil de guanyar. La veritat és que hem estat molt regulars, sent líders durant bona part de la lliga”, recorda.

   

  Des de fora, pot semblar que l’any del Sant Josep ha estat fàcil; que liderar és senzill. “Si alguna cosa ens ha traït és veure’ns entre els quatre primers moltes setmanes. He hagut d’estar molt a sobre dels jugadors per aconseguir que gaudeixin del moment. És extremadament complicat fer una fase final en l’any on s’inicia un projecte nou”, adverteix Sergi Vives en aquest punt.

   

  El vestidor groc-i-lila té la sensació que “no té límit”, principalment perquè aquesta temporada “no hi havia pressió” des del club per obtenir un resultat concret. Amb la filosofia de “no tenir res a perdre”, els parroquials ho donaran tot diumenge vinent “per continuar buscant el límit”.

   

  Per tornar a vèncer el Salou i accedir a les semifinals de Copa, la consigna és clara. “Tinc una banqueta llarga i considero que una de les claus del partit de tornada serà obligar el rival a córrer per tota la pista. Hem de desgastar-lo”, apunta Sergi Vives.

   

  L’entrenador del Sant Pep reivindica tota la feina que l’equip i el staff ha fet al llarg de la temporada per arribar on és i ens acosta cap a una reflexió interessant. “Al Sant Josep no és fàcil entrenar. Quan guanyes, sembla que sigui normal, però quan perds tot sembla un fracàs. Sempre hi ha exigència per dalt i per això intento que els jugadors no oblidin d’on venim. A principis de temporada la gent d’altres clubs deia que no teníem plantilla i dos mesos després ja érem els millors de la categoria. Això no és coherent”, valora en Sergi.

   

  Quan li preguntem per un hipotètic ascens, Vives ens assegura que ara “no és el moment de pensar en la lliga EBA”. “Si això passa, la ciutat s’hi hauria d’implicar, perquè Badalona necessita un equip a EBA, però ara nosaltres estem centrats allà on toca. Res més”, sentència el tècnic.

   

  Fer de la Copa el seu ecosistema

   

  L’altre club badaloní que enguany ha lluitat amb tot per fer-se un lloc a la categoria ha estat l’AE Badalonès. Els deixebles de Xavi Riera, entrenador que continuarà l’any vinent a la banqueta dels dimonis, s’han salvat gràcies a obtenir la novena posició del grup I.

   

  “Podem dir ben fort que el balanç de la temporada és positiu. Som un club rookie a Copa i que ha tingut molts problemes per tenir continuïtat. Vam poder formar un bon equip, però des de la Copa Badalona hem estat castigats per les lesions”, lamenta Riera.

   

  Amb ironia i carregat de veritat, el tècnic del Badalonès utilitza un paral·lelisme amb un club ACB per explicar què ha viscut el seu equip en l’any del debut. “Hem tingut més lesionats que el primer equip del Barça, però sense poder fitxar. En una plantilla de quinze, hem arribat a tenir a nou lesionats alhora. Tot aquest patiment ha unit els jugadors i ens ha ajudat a sumar les victòries decisives a casa per salvar la categoria”, assegura l’entrenador vermell.

   

  De cara al curs vinent, el Badalonès “mantindrà el mateix objectiu”, buscant conservar aquelles peces de l’equip que han dotat el bloc “d’un saber estar decisiu” per guanyar els partits on calia vèncer.

   

  En el balanç dels mals i bons moments, Riera no té cap dubte a l’hora d’identificar-los. “Sens dubte, el moment més delicat va ser viure les derrotes contra dos rivals directes com el Natació Sabadell i el Sant Quirze en unes circumstàncies surrealistes. Vam perdre d’un i amb decisions arbitrals que estaven fora de lloc. Remuntar-li deu punts en contra el Sant Gervasi a falta de minut i mig i vèncer de 30 a la Bisbal per salvar-nos han estat els millors moments”, relata.

   

  Segons l’entrenador de l’AEB, al club se li presenta un repte apassionant de cara a les pròximes temporades: evolucionar com a entitat per poder donar resposta a tot allò que implica competir en la màxima categoria de bàsquet català.

   

  “Fa tres anys el Badalonès estava a Tercera Catalana. Ara estem en una categoria totalment nova pel club, sobretot en relació a què comporta jugar a Copa a nivell de mitjans, repercussió i joc. Com a club hem d’anar creixent en bloc per consolidar-nos, perquè nosaltres no ens podem permetre fitxar a cop de talonari”, sentència en Xavi. No hi ha cap dubte: a Badalona es respira l’ambient de Copa.