Busquen un espai per al futur museu del bàsquet després que la primera opció hagi estat ocupada

  0
  34745540224_491dcf1c71_o.jpg

  27/11/2017 – La primera opció al Màgic Badalona ja està ocupat per un privat i s'explora un altre espai al centre, tot i que la gerència assegura que té comercialitzats el 100% dels seus locals.

  Ajuntament de Badalona i Federació Catalana de Basquetbol van anunciar a principis del passat estiu que la ciutat seria l'indret escollit per ubicar el futur Museu del Bàsquet Català, un projecte semblant a la idea de la qual es va parlar quan la iniciativa del Màgic Badalona s'enlairava, però que va quedar congelat. Badalona, a través Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, va presentar la candidatura per ser la seu oficial, i va resultar guanyadora.

   

  Un dels requisits per poder sol·licitar aquest títol era disposar d'espais de 800 metres per al museu i de 100 i 150 metres per a altres usos. En aquest sentit, la candidatura badalonina va oferir “les instal·lacions del Projecte Badalona Capital Europea del Bàsquet, al complex lúdic i esportiu del Màgic Badalona, sense descartar-ne altres”. Unes instal·lacions que finalment s'han hagut de descartar perquè ja estan ocupades per un privat.

   

  En aquest sentit, govern i Federació es troben ja involucrats en la recerca d'un nou local. De fet, la passada setmana van visitar el centre comercial per prendre el pols a una altra opció dins del Màgic Badalona. Una alternativa que des del govern, el regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, valora més positivament que la inicial perquè ofereix més possibilitats.

   

  Tant des del govern com des de la Federació han volgut treure ferro al fet que el local previst inicialment s'hagi hagut de descartar, perquè mai s'havia arribat a concretar una opció definitiva d'ubicació, coincideixen ambdues parts. Oriol Lladó argumenta que l'acord que es va signar entre Ajuntament i centre no obligava a reservar cap espai per al museu, i que ara s'ha pagat els efectes d'aquell “error”.

   

  Des del centre comercial es mostren molt prudents amb la recerca d'aquest possible espai i, a dia d'avui, només poden confirmar que tenen el 100% dels seus espais comercialitzats.