Cabezas aniquila una Penya combativa (80-78)

  0
  MUR-JOV (1).jpg

  15/05/2016 – Una penetració del base finalitzada al límit del temps reglamentari decanta el partit a favor de l’UCAM Múrcia.

   

  Les més de 7.000 ànimes presents a les graderies del Palacio de los Deportes no evitarien que el FIATC Joventut pogués tenir opcions de victòria fins a la darrera possessió. Malgrat patir les baixes de Ventura i Miralles (Rakovic reapareixia), el conjunt de Salva Maldonado oferiria una gran demostració de capacitat competitiva contra un UCAM que s’estava jugant el play-off.

   

  Els de Fotis Katsikaris patirien de valent per entrar dins del partit, en part per culpa de l’excel·lent sortida protagonitzada per la Penya (0-7). L’aportació de Benite, autor de 7 punts durant el primer quart, faria entrar en calor els murcians (17-18), però no seria fins al segon parcial quan el bloc local podria començar a manar.

   

  Moreira causaria estralls en la pintura per tal de trencar la defensa del FIATC Joventut (29-24), però el pivot toparia amb l’oposició d’un Brandon Paul que igualaria el seu rècord personal de punts de la temporada (25). Les accions de pur talent protagonitzades per l’aler mantindrien l’encontre igualat (36-34), tot i que a la Penya li tocaria patir de valent a l’inici del tercer quart.

   

  L’UCAM tornaria dels vestidors amb força, aconseguint encadenar un parcial de 8 a 0 que donaria als vermells la seva màxima renda favorable (44-34). Malgrat aquest sotrac, la formació badalonina no es desinflaria i sempre trobaria a un jugador inspirat per mantenir les seves opcions. Mallet i Paul brillarien en atac, mentre que Suton oferiria grans prestacions en la intendència (59-58).

   

  A un minut pel final arribarien les jugades decisives: Vidal donaria una renda de tres punts al FIATC Joventut després de convertir un triple (73-76), acció que seria ràpidament contrarestada per un Benite (22) realment inspirat (78-76). L’encontre s’acabaria decidint en l’última possessió, sent Cabezas l’encarregat de fer esclatar el públic del Palacio amb una darrera penetració marca de la casa (80-78).

   

  Reaccions des del vestidor

   

  Mallet: “Ha estat un gran partit de l’equip. Estic content i orgullós de com hem treballat, però crec que els àrbitres han estat horribles en els últims minuts. Han estat massa permissius amb els contactes, però això és bàsquet i pot passar”.

   

  Llovet: “Ara estem una mica tristos per l’acció final, però personalment sento orgull d’aquest partit. Després de totes les crítiques que hem rebut, crec que aquest equip ha demostrat el caràcter que té. Hem estat a punt de guanyar en un dels camps més difícils de la lliga, sense res en joc i amb el rival lluitant pel play-off. Espero que tothom que va dubtar de nosaltres vegi que som els mateixos que vam començar la lliga guanyant partits”.

   

  Maldonado: “Sobretot em vull quedar amb el treball. Ens hem trobat amb un ambient de molta tensió i ha calgut lluitar contra molts elements. L’equip ho ha fet i això em fa estar content. Penso que els jugadors han ofert una resposta excel·lent davant un adversari que s’estava jugant coses importants”.

   

  Maldonado: “Sempre hem anat trobant referències. L’equip ha tingut personalitat, ja que l’UCAM ens ha proposat un partit de molt desgast físic. En aquests casos, el més fàcil és abandonar”.