Cada euro invertit en vacunes n’estalvia 3.4 a la sanitat pública

  0

  Per cada euro invertit a comprar i posar vacunes contra la covid la sanitat pública s’estalvia 3,4 per la reducció de despeses a UCI, d’hospitalitzacions, de defuncions i de seqüeles, segons un estudi que publica la revista ‘Vaccines’.

  L’estudi ha estat liderat per l’àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Centre d’Estudis d’Economia i Salut (CRES-UPF), amb un gran pes específic de l’Hospital Germans Trias i Pujol. S’ha analitzat la relació cost-benefici de l’ús de les vacunes contra la covid -19.

  Segons l’estudi, per cada euro invertit en vacunes el sistema sanitari se n’estalvia 1,4 en hospitalitzacions, estades a l’UCI o proves PCR i TAR. Una xifra que augmenta fins a 3,4 euros si a més a més es compta la reducció de la mortalitat i dels casos amb seqüeles.

  L’estudi s’ha elaborat entre l’inici de la campanya de vacunació (27 de desembre del 2020) fins al 30 de setembre del 2021, quan la majoria de casos de coronavirus eren deguts a les variants Delta i Alfa. L’estudi també afirma que el cost per la sanitat pública d’un pacient ingressat a l’UCI és d’una mitjana de 43.000 euros.

  Segons Francesc López Seguí, responsable de la Unitat d’Economia de la Salut de l’Hospital Germans Trias, “vacunar-se no només és un exercici de responsabilitat col·lectiva en termes de salut, sinó també en termes pressupostaris. Que una persona no es vacune fa que altres es infectin, en alguns casos amb conseqüències greus o fatals”.

  “Igualment, que una persona no es vacuni té una repercussió econòmica… en un context en què el Sistema Sanitari ha hagut de dedicar molts milions d’euros, de manera extraordinària, per fer front a la situació que vivim”, ha afegit .

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí