Can Ruti disposarà d’una nova zona d’estacionament d’autobusos

  0
  busos.JPG

  27/09/2012 – El projecte pretén millorar l'accessibilitat de les persones a l'hospital, des de les parades d'autobús; el projecte s'iniciarà el 2013.

  L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb l’equip de treball del Pla de Mobilitat Urbana, ha elaborat un projecte de zona d’estacionament d’autobusos al voltant de l’Hospital Germans Trias i Pujol que preveu la reordenació de la rotonda ubicada davant de l’hospital materno-infantil on ara tenen la parada diverses línies d’autobusos que arriben fins a la zona de Can Ruti. L’objectiu és millorar l’accessibilitat als equipaments sanitaris en transport públic.

   

  Aquest projecte sorgeix a partir dels treballs del Pla de Mobilitat Urbana que està elaborant el Departament de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’equip redactor de tres empreses i consultores sobre transport i infraestructures.

   

  Ara, un cop els viatgers han baixat de l’autobús, han d’accedir als centres sanitaris creuant per l’aparcament de vehicles i esquivant diverses barreres arquitectòniques. La nova proposta de terminal d’autobusos té dues zones d’actuació. La primera es situa a les parades on ara els usuaris baixen de l’autobús. Allà s’hi farà una ampla plataforma que enllaçarà a un sol nivell amb un itinerari per a vianants d’accés a l’hospital. Amb aquest camí per a vianants perfectament senyalitzat totes les persones amb mobilitat reduïda no tindran cap dificultat en accedir des de la zona on arriba el transport públic fins als centres sanitaris.

   

  Posterioment, l’autobús, un cop ha quedat buit de passatgers, abandonarà aquesta ubicació inicial i estacionarà uns metres més enllà en una andana ubicada en el lateral muntanya de la carretera. Aquesta segona zona d’actuació és la més novedosa ja que es tracta d’una andana correguda en forma de serra i amb capacitat per a cinc autobusos. És aquí on els passatgers, que també disposaran d’una ampla plataforma sense barreres, accediran al vehicle de transport públic. De la nova andana de viatgers hi sortiran altres dos itineraris per a vianants que facilitaran l’entrada i sortida a la zona hospitalària.

   

  El projecte de la nova zona d’estacionament d’autobusos a l’entorn dels equipaments sanitaris de la muntanya de Can Ruti es preveu que estigui en funcionament en el decurs de 2013. A dia d’avui, encara es desconeixen les dates exactes d’inici de les obres. El regidor de Via Pública, Daniel Gràcia, explica que serà una reordenació infraestructural de despesa mínima, tot i que encara no s’ha calculat el cost, i que el més important era donar el primer pas i posar-se a elaborar el projecte.

  Des de l’empresa de transports TUSGSAL, afirmen que és una actuació positiva, ja que suposa una millora del servei i de la comoditat dels passatgers.