Can Ruti estrena una unitat integrada de psiquiatria hospitalària

  0
  Llits psiquiatria.JPG

  12/02/2018 – Donarà cobertura a més de 300.000 persones i suposarà una inversió anual de tres milions d'euros.

  Aquest dilluns ha entrat en funcionament a Can Ruti la nova Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme, que donarà cobertura a un total de 322.488 persones. Ha implicat arranjaments importants per poder adaptar els espais a les necessitats dels pacients psiquiàtrics. L’hospitalització psiquiàtrica dels pacients d’aquest territori en fase aguda de la malaltia serà compartida entre el CAEM (Centre Dr. Emili Mira) i l’Hospital Germans Trias.

   

  La unitat integrada permetrà oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda. Alhora, també es disminueix l’estigma associat als problemes de salut mental, ja que s’atendrà aquests pacients en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de problemes de salut. Aquest servei permetrà disminuir els reingressos hospitalaris i millorar la qualitat de l’atenció rebuda.

   

  La creació de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults, amb el treball col·laboratiu i la suma de l’expertesa dels professionals de l’Hospital Germans Trias (Institut Català de la Salut) i el CAEM (Parc de Salut Mar), permetrà cobrir tota la cartera de serveis del pacient psiquiàtric hospitalitzat del Barcelonès Nord i el Baix Maresme. Aquesta unitat disposarà d’un servei d’urgències i una unitat d’aguts de 14 llits. Per fer-ho possible, el Departament de Salut hi destinarà 3M€ anuals.

   

  Els nous espais de l‘ICO i la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica

   

  També s'estrenen aquests dies els nous espais de l‘Institut Català d’Oncologia (ICO) a l’Hospital Germans Trias. A la tercera planta es troba la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica (UACO), una experiència que està en funcionament des del novembre passat i que s’emmarca en el Pla nacional d’urgències de Catalunya (PLANUC) amb l’objectiu d’oferir una atenció continuada especialitzada i d’alta qualitat a pacients oncològics, evitant que hagin d’acudir sempre a les urgències hospitalàries.

   

  A la quarta planta de l’edifici s’ha realitzat també una reforma integral, amb una inversió corresponent a les obres d’1.684.925 euros. Aquesta planta té una superfície de 1.250 m², dels quals 250 m2 corresponen a espais comuns de les dues entitats: uns 200 m² són per a l’Hospital de Dia de trastorns de la conducta alimentària (TCA), gestionat per l’ICS, i uns 800 m² són per a diferents espais de l’ICO.