Can Ruti i el Banc de Sang necessiten més donacions per atendre malalts

  0
  El Banc de Sang i Teixits ha alertat que caldrien 1.200 donacions de sang més cada dia per satisfer les necessitats actuals dels hospitals.

  El Banc de Sang i Teixits ha alertat que caldrien 1.200 donacions de sang més cada dia per satisfer les necessitats actuals dels hospitals catalans. Ara mateix s’estan recuperant intervencions quirúrgiques endarrerides per la pandèmia per això es fan més transfusions i cal més sang per als malalts. Les reserves de sang se situen ara a les 6.000 unitats, però la xifra ideal hauria de ser de 10.000.

  Recordem que de cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang se separa en diferents elements que la componen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per a uns tractaments diferents.

  Per donar sang només cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Al web www.donarsang.gencat.cat es pot demanar hora per donar en qualsevol dels 12 hospitals on hi ha un espai de donació. A Badalona, l’Hospital Germans Trias i Pujol disposa d’un Banc de Sang propi que funciona cada dia i on es recullen donacions de sang.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí