Can Ruti incorpora tauletes amb realitat augmentada pels infants ingressats a Pediatria

  0
  76

  L’eina, impulsada per la Creu Roja, els permet evadir-se de l’entorn hospitalari

  L’Hospital Germans Trias ha esdevingut des d’aquests dies el primer de Catalunya en poder oferir, gràcies a l’impuls de Creu Roja, una nova eina educativa i d’entreteniment als infants i joves menors d’edat que ingressen temporalment al servei de Pediatria.

  Es tracta d’una aplicació instal·lada a tauletes digitals, basada en la realitat augmentada, que permet als infants aprendre i divertir-se més enllà de les seves habitacions, amb un conjunt de jocs que els fa desenvolupar la seva imaginació, la seva creativitat i el seu aprenentatge, mentre obliden o deixen en segon pla el propi ingrés i les seves causes.

  Aquesta solució digital està preparada per a contenir una gran quantitat de jocs, adaptats a totes les edats de la infància i l’adolescència. Al Germans Trias ha arrencat amb tres ofertes lúdiques: un ‘scape room’, on cal resoldre una incògnita a través de pistes i  d’imatges virtuals; un ‘trivial’ amb preguntes de qualsevol temàtica elaborada i personalitzada;  i recorreguts per escenaris virtuals i augmentats –com ara un oceà- on anar coneixent els diferents elements que els integren.

  Tot i que els dispositius estan preparats per al seu funcionament a qualsevol espai –a les mateixes habitacions on els infants estan ingressats o a l’àrea de consultes externes – es prioritza que el seu ús sigui compartit entre tots ells a l’aula hospitalària de l’hospital, socialitzant l’aprenentatge i l’entreteniment.

  Des de Creu Roja, que duu a terme aquesta iniciativa a través del seu equip de voluntaris, es ressalta que la realitat augmentada permet connectar els infants ingressats amb el seu entorn d’una manera lúdica, fent que el diagnòstic d’una malaltia i el seu ingrés els suposi el mínim desajust social, emocional i educatiu.

  A continuació us presentem un altre projecte de Can Ruti: una poetada on l’hospital convida poetes per llegir poesia als pacients i treballadors

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí