Can Ruti participarà en un estudi sobre la vacuna contra la tuberculosi per prevenir la covid-19

  0
  431

  Els hospitals Germans Trias de Badalona i Mútua Terrassa s’han sumat a un estudi internacional que analitza els possibles efectes protectors de la vacuna contra la tuberculosi (BCG) per prevenir la covid-19. La recerca va començar a Austràlia i ara s’ha estès a l’estat espanyol, els Països Baixos i el Regne Unit i té la intenció d’arribar als 10.000 participants.

  La vacuna BCG es va desenvolupar per protegir de la tuberculosi, però s’ha constatat que també genera un impuls temporal del sistema immunitari. “Aquest reforç immunitari pot oferir protecció extra en el cas d’infecció per coronavirus, que esperem que redueixi el nombre de persones afectades i alleugi els casos d’infecció”, explica el Dr. José Domínguez, cap de grup de recerca a l’IGTP i participant de la coordinació del BRACE des de Germans Trias.

  L’assaig clínic se centra en el personal sanitari, un col·lectiu que està especialment exposat a aquest coronavirus. “Es tracta d’un estudi controlat, amb vacuna i placebo, en què hi pot participar tot el personal que treballa en un centre de salut i/o que tinguin contacte directe amb pacients”, explica el doctor Antoni Rosell, investigador principal del projecte a Germans Trias. “Després de l’administració de la vacuna (o del placebo) farem un seguiment dels participants durant 12 mesos. La vacuna serà efectiva si hi ha considerablement menys infeccions per COVID-19 en els participants que han rebut la BCG respecte els que hagin rebut placebo”, detalla Rosell.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí