Can Ruti, primer hospital públic en tractar sense cirurgia el Parkinson

  0

  L’Hospital Germans Trias ha iniciat aquest mes de febrer un nou programa terapèutic per tractar de forma no invasiva pacients amb malalties com la tremolor essencial o el Parkinson de predomini tremòric. El tractament consisteix en l’aplicació d’ultrasons focalitzats d’alta intensitat (HIFU, per les seves sigles en anglès) guiats per ressonància magnètica al cervell, una tecnologia pionera en un hospital públic a Catalunya.

  Aquestes ones acústiques actuen al cervell convergint sobre les neurones que causen la tremolor i lesionant-les mitjançant l’ablació tèrmica. Tot això mitjançant un monitoratge continu en temps real tant a nivell clínic com guiat per ressonància magnètica (RM), amb la possibilitat de corroborar tant l’eficàcia com l’aparició d’efectes adversos de manera immediata.

  El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat el nou equipament i ha posat aquesta tecnologia com exemple d’innovació després de disposar d’una base sòlida, provada amb assajos clínics i amb eficàcia demostrada. “És un equipament de país i tothom que el requereixi, on resideixi, tindrà accés: tant de bo tothom que necessiti aquesta tecnologia la pugui fer servir i millori la seva qualitat de vida”, ha emfatitzat el titular de Salut abans de quantificar en 5 milions d’euros la inversió pública que la fan possible en aquest centre hospitalari.

  La primera intervenció d’un pacient a Germans Trias es va realitzar el passat 3 de febrer, en un persona amb tremolor essencial, i el resultat va ser molt satisfactori, ja que la desaparició de la tremolor es va poder observar en el mateix procediment.

  De moment ja s’han tractat cinc pacients, amb resultats clínics molt favorables, perquè en tots ells s’ha produït una millora significativa (70-90%) de la tremolor incapacitant que presentaven prèviament al procediment.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí