Can Solei i Ca l’Arnús obre un espai per experimentar amb plantes i conreus

  0
  37
  Jardí papallones - hotel insectes.JPG

  30/04/2015 – El Jardí de les Ciències pretén recollir una mostra d’espècies que, al llarg de la història, s’han utilitzat per a diferents usos, com ara de conreus extensius, d’ús industrial no comestibles o medicinals.

  Aquest mes d’abril s’ha posat en marxa el “Jardí de les Ciències” del Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, un nou espai temàtic que s’afegeix al ja existent “Jardí de les Papallones”. Sota el nom “Construïm el Jardí de les Ciències”, es farà una activitat participativa adreçada al públic en general amb l’objectiu de crear un espai de plantació de diferents espècies conreades per l’home amb diferents aprofitaments i que, sovint, no són prou conegudes pels ciutadans.

   

  El Jardí de les Ciències pretén recollir una mostra d’espècies que, al llarg de la història, s’han utilitzat per a diferents usos, com ara de conreus extensius, d’ús industrial no comestibles o medicinals. L’objectiu és explicar la seva relació amb la història passada i l’actual, la connexió de l’agricultura amb la ciutat i, alhora, esdevenir un espai educatiu on poder aprendre i experimentar amb l’entorn.

   

  El conjunt integrat pel Jardí de les Ciències i el Jardí de les Papallones forma un espai dinàmic on qui estigui interessat pot participar en tasques de manteniment, com ara rotació dels cultius i reposició de plantes, i en l’estudi i seguiment de la presència d’insectes i papallones.

   

  Les persones interessades poden adreçar-se a l’Ajuntament de Badalona o a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També a ALOC Natura.

   

  Per poder participar en aquesta activitat caldrà fer una inscripció prèvia al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, 93 256 22 20, de dilluns a divendres de 10 hores a 13 hores. També es pot enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected]. També és possible fer la inscripció el mateix dia a la Jugatecambiental si encara queden places.

   

  Aquestes activitats han estat organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Badalona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i aniran a càrrec d’Aloc (Associació per l´estudi de la flora i de la fauna a la mediterrània).