ERC-Avancem MES “va a per totes” i espera “jugar un paper important” a les municipals

  0
  IMG_0928.JPG

  29/04/2015 – Esquerra Republicana i Avancem-MES van presentar ahir davant un Teatre Principal ple la seva candidatura a les municipals i el projecte polític amb el que pretenen irrompre a l’Ajuntament a partir del maig.

  Esquerra Republicana i Avancem-MES van presentar ahir davant un Teatre Principal ple la seva candidatura a les municipals i el projecte polític amb el que pretenen irrompre a l’Ajuntament a partir del maig. L’alcaldable, Oriol Lladó, va estar acompanyat de la diputada i secretària general d’ERC, Marta Rovira, i del cofundador d’Avancem, Joan Ignasi Elena. No van faltar, a més, les intervencions de la representant de les JERC, Lola Martínez Sala, i d’Avancem, l’exsocialista Josep Duran, que van obrir els parlaments.

   

  La diputada Marta Rovira va animar la coalició badalonina a ser “agosarats per agafar l’Ajuntament i posar-lo al servei dels ciutadans” i va enaltir la “regeneració i radicalitat democràtica” com a únics camins per lluitar contra la corrupció i tornar a empoderar al poble. Aquesta lluita, va dir, comença per la base, “pels barris, pobles i ciutats” i, per això, no es poden “destriar les eleccions del 24M i del 27S”. Rovira considera que les municipals són el primer pas cap a les eleccions plebiscitàries, el proper setembre, al Parlament.

   

  Joan Ignasi Elena va afirmar que “Albiol és alcalde per errors de l’esquerra”, en al·lusió al partit socialista, i que la coalició encapçalada per ERC serà qui aconsegueixi desbancar-lo. El representant d’Avancem va titllar el mandat del batlle ‘popular’ de “govern de la divisió” i va animar a ser “bel·ligerants” contra les seves polítiques. “Albiol i el seu ego tindran temps de netejar la corrupció quan siguin fora de l’Ajuntament”.

   

  “Esquerra va a per totes. Ens postulem com a alternativa i estem cridats a jugar un paper important després del maig”. Així de contundent i clar es va expressar l’alcaldable republicà, Oriol Lladó, qui, malgrat no voler avançar pronòstics optimistes, deixa entendre que ell i la seva candidatura tenen la seguretat d’entrar al proper Ajuntament i amb la clau per a “l’estabilitat i el sentit”. El cap de llista preveu “un ple molt fragmentat” on la “governabilitat serà més complicada” però els resultats seran “de millor qualitat i reflectiran més la societat”, i on ERC serà “la força de la centralitat amb més ponts” per poder dialogar amb la resta de grups. Dos dels arguments que la coalició esgrimeix per esperar un bon resultat el proper maig són les passades eleccions europees i el moviment del passat 9N: “Em costa molt pensar que els vots del 9N i el recolzament a ERC de les Europees no es tradueixin aquest 24M. Uns mesos més tard, tota aquesta gent es quedarà a casa?”.

   

  Igual que Rovira, Lladó no vol separar les eleccions locals de les catalanes del proper setembre. El candidat considera que “són un mirall” perquè els “ajuntament viuen una situació d’emergència social i necessiten un model diferent a l’actual”. “Les municipals també són per parlar de les lleis generals que regulen el marc de les localitats”. Pel que fa a l’actual alcalde, Lladó considera que “la recepta no funciona”, i que la que ha de funcionar “té molts colors i és molt diversa”, com la potencialitat de Badalona, que, diu, “està cridada a fer molt més” que a dia d’avui. “Albiol té un pla de màrqueting; nosaltres un projecte de ciutat. El 24M tornarem a estar a l’altura”.