Canvi d’objectiu ben assumit

  0
  49
  Captura de pantalla 2016-12-28 a la(s) 15.44.52.png

  28/12/2016 – Els júniors femenins de Círcol Catòlic i Divina Seguros Joventut es disputen el lideratge a Interterritorial.

   

  Jaume Lleal i Xavi Expósito van coincidir en la seva etapa a la Plana, quan tots dos formaven part del Círcol. Aquest curs, però, els dos tècnics han hagut de viure una situació completament diferent: enfrontar-se en una banqueta per defensar els interessos dels dos clubs més inspirats del campionat.

   

  Parlem de la lliga Júnior Interterritorial, competició que els femenins del Círcol (10/1) i de la Penya (10/1) estan dominant. Les dues formacions badalonines co-lideren el grup III amb el mateix balanç, després que el conjunt de la Plana derrotés el Divina en l’última jornada prèvia al Nadal (39-65).

   

  Blaves i verd-i-negres van obrir la temporada buscant ‘colar-se’ a Preferent, però després de veure com el Lleida i el Reus les deixaven fora de la màxima categoria els objectius van canviar. Ara, Círcol i Joventut aspiren al màxim a Interterritorial: ser a la final a quatre i aconseguir tenir “un bon record per tancar l’etapa formativa”.

   

  “Vam preparar la classificació per Preferent sabent que tindríem dificultats per entrenar, tant per falta de jugadores com per manca de pavellons. Un cop sense opcions, vam optar per canviar els objectius i buscar fer-ho molt bé a Interterritorial. Al principi ens va costar, perquè l’equip desitjava ser a Preferent, però al final s’ha pogut agafar una bona dinàmica”, destaca Jaume Lleal, entrenador del líder, el Círcol Catòlic.

   

  Segons el tècnic badaloní, les diferències de nivell entre Preferent i Interterritorial són significatives, fet que ha obert la porta a l’increment de les rotacions.

   

  “L’exigència és molt superior a Preferent, ja que jugues contra els millors equips de Catalunya, inclús sent de primer any. A Preferent necessites una plantilla més llarga i equilibrada. Ara podem fer més rotacions i tothom té més protagonisme”, celebra.

   

  Just abans de vacances Círcol i Penya es van enfrontar, derbi que s’endurien les blaves per una diferència de 26 punts. “Per resultats i nivell de joc, nosaltres vam arribar una mica millor que elles. La Penya té un gran equip, però li estava costant una mica més tirar endavant els partits. El Círcol va estar seriós en tot moment”, valora Lleal.

   

  Des del Círcol es valora positivament el fet d’estar “competint frec a frec amb un altre club de Badalona”. “Els entrenadors i les jugadores ens coneixem entre nosaltres i suposa un plus de motivació. Fa la lliga una mica més competitiva”, assegura en Jaume.

   

  Però, quins factors han dut l’equip de Lleal fins a la primera plaça de la taula? Ell mateix ho explica. “Nosaltres juguem molt per conceptes, perquè no volem que les jugadores juguin mecanitzades. Busquem que hagin de prendre decisions en certs moments dels partits”, descriu l’entrenador del Coto.

   

  Construcció en temps rècord

   

  Centrant-nos en el Divina Seguros Joventut, el júnior verd-i-negre ha estat capaç de consolidar-se en una línia de bons resultats malgrat formar un equip pràcticament nou. Només quatre jugadores han seguit, però els fitxatges s’han adaptat realment bé.

   

  “La idea que teníem era fer l’equip més competitiu possible. Vam començar a treballar aviat a l’estiu, buscant assolir la categoria de Preferent. No es va poder aconseguir i ara ens hem marcat uns objectius ambiciosos”, declara Xavi Expósito en primera instància.

   

  “Estem intentant treballar cada setmana com si fos l’última. Volem quedar entre les tres primeres, superar les eliminatòries i arribar a la final a quatre. Un cop hi siguem, no podem renunciar a res. Esperem ser a Preferent l’any vinent”, afegeix a continuació el tècnic del Joventut.

   

  Malgrat “arrossegar algunes lesions”, el Divina ha estat capaç d’assumir bé la competició  “gràcies a la bona predisposició mental de les jugadores”. “Ara mateix, el més positiu de l’equip és que cada jugadora comença a tenir clar quin és el seu rol i el sap fer útil pel conjunt. Tot i així, encara es nota que som poc equip, perquè ens hem d’acabar de consolidar com a grup. Les jugadores s’han d’acabar de conèixer dins de la pista”, valora Expósito.

   

  L’entrenador badaloní també té bones paraules pel seu màxim rival: el Círcol. “Està fent una gran temporada. És un bloc que també va fer fases, igual que nosaltres, i que també ha hagut de conviure amb un esforç físic gran des de l’agost. M’agradaria que els dos clubs ens trobéssim en la final”, destaca.

   

  Enguany, part del vestidor de la Penya afronta el seu últim curs en edat formativa. És per això que en Xavi està començant a incidir en alguns elements que cal treballar en vista al període sènior que s’acosta.

   

  “La júnior és una etapa complicada de gestionar. La formació s’ha de mantenir sempre activa, però en aquest punt ja s’han d’activar aspectes més tàctics, emocionals i psicològics”, assegura el tècnic del Divina Seguros. També en júnior femení, Badalona pot ser referència.