Canviar el final de la 2ª Guerra Mundial: el primer ‘escape room’ de Badalona

  0
  9480d410-7c9b-4647-97e8-ee71850f3996.jpg

  12/05/2016 – Tres joves aficionats als jocs d'escapisme han creat el primer 'escape room' de Badalona.

  Fusells i rifles d’assalt; jaquetes i uniformes de les SS; mapes i estratègies d’invasió i combat; caixes plenes de lingots d’or; retrats d’alguns dels líders nazis més importants del Tercer Reich. Des de fa poc menys d’un mes, el número 6 del carrer Alfons XII s’ha convertit en Abduction, un espai de joc i diversió amb rèpliques exactes de la 2a Guerra Mundial en el que pots intentar virar el rumb del malaurat imperi d’Adolf Hitler cap a la seva decadència. Un espai creat i madurat per als amants dels ’escape room’, els jocs d’escapisme en equip que d’uns anys ençà han experimentat un ‘boom’ exponencial a ciutats com Barcelona, però que no tenia presència a Badalona. Almenys fins ara.

   

  En què consisteix? En realitat és molt senzill. O almenys així ho expliquen els seus tres joves impulsors, Melisa, Arturo i Sandra: “És un joc on has de superar una sèrie de barreres físiques a través de diferents proves. És sa, diürn i gira entorn al treball en equip”. En grups de entre dos i cinc persones, els jugadors disposen d’una hora per completar un circuit del que pots sortir vencedor o superat per les proves d’enginy que et planteja Abduction. “La idea és que els usuaris puguin veure-ho i experimentar-ho tot”. Per això, precisament, els creadors de l’espai t’aniran donant petites pistes a través d’un walkie i et guiaran si et veuen molt perdut.

   

  Qualsevol persona pot participar-hi: grups d’amics, famílies…no hi ha límits d’edat perquè Abduction no suposa cap tipus de perill ni risc. Només posa a treballar el cervell dels jugadors. “És l’única alternativa a l’esport pel que fa al treball en equip”, destaquen els tres impulsors, aficionats a aquest tipus d’activitat. A més, és una iniciativa que cada cop s’estén més entre les empreses per fomentar el ‘team building’, o treball en equip. “Ja han vingut algunes empreses a superar les nostres proves i ho recomanem per tal de millorar la coordinació entre companys”.

   

  Abduction Badalona, entre la Plana i la plaça Pompeu Fabra, és un repte per als poc experimentats en el món dels ‘escape room’, però també per als maníacs de l’escapisme. “El nostre punt fort és la originalitat. A Barcelona hi ha ara més de 50 ‘escape rooms’, però no hi ha cap sobre la 2a Guerra Mundial. Hem volgut cercar una temàtica diferent, i també hem pensat molt les proves per no caure en la repetició. De fet, ha vingut gent que ha realitzat desenes de jocs i ens han felicitat”, expliquen tots tres.

   

  Un altre dels punts forts és el detall històric. Cap dels objectes que trobaràs a l’interior d’Abduction queda fora de l’època en la que el joc et vol submergir. De fet, totes les armes, uniformes, mobiliari i objectes històrics són rèpliques exactes, i fins i tot hi ha documents i detalls originals que van viure la guerra entre el 39 i el 45. “Aquests no es poden tocar durant el joc!”, bromegen.

   

  Han vist moltes pel·lícules, s’han documentat molt i han estat assessorats per un expert de l’època. Però, per oferir una idea aproximada del que tothom s’hi pot trobar, Sandra, Arturo i Melisa fan un cert paral·lelisme entre el relat que plategen als jugadors i la pel·lícula ‘Malditos Bastardos’, de Quentin Tarantino: “Tens l’oportunitat de canviar la Història!”.

   

  Trobaràs tota la informació a la seva web: www.abduction.es, i a la seva pàgina de Facebook, Abduction Badalona.