Canyadó i Casagemes tindran un nou institut el proper curs

  0
  IMG_0224.JPG

  01/12/2016 – Ensenyament ha confirmat que la zona educativa dels barris de Canyadó, Casagemes i Manresà disposarà el proper setembre d'un nou centre amb dues línies de 1r d'ESO.

  Noves i bones notícies per a la ciutat i, sobretot, per a la Plataforma Institut Lola Anglada, que agrupa entitats i comunitat educativa dels barris de Canyadó, Casagemes i Manresà. En una reunió mantinguda aquest dimecres, l'Ajuntament ha comunicat al col·lectiu que la zona educativa número 6 disposarà d'un institut de nova creació el proper setembre.

   

  Ensenyament ha avançat un any l'atenció de la necessitat de places de secundària públiques que aquesta part de la ciutat té, ja que estava prevista per a d'aquí a dos cursos. Segons explica la regidora d'Educació, Laia Sabater, el Departament ha confirmat aquest pas però no ha concretat com el materialitzarà.

   

  L'únic que se sap, de moment, és que s'obriran dos grups de 1r d'ESO, però no si serà a l'antic edifici de l'escola Lola Anglada o en un espai provisional, tipus barracons, a l'espera d'una ubicació consolidada. Fins a les properes reunions, de cara a primers d'any, no es coneixeran més detalls de la intenció d'Ensenyament. Ni si el projecte estarà dotat econòmicament al pressupost del proper 2017.

   

  La plataforma educativa del barri celebra la notícia i que els aproximadament 50 estudiants que es podrien quedar sense plaça d'institut el proper curs, segons els seus càlculs, tindran una classe. Ara, avisen, pressionaran durant les properes setmanes per saber si la iniciativa estarà dotada dins el pressupost.

   

  Estudi de reforma de l'antic Lola Anglada

   

  L'opció que la comunitat educativa i els moviments veïnals han demanat des de fa mesos és la d'aprofitar l'antiga escola Lola Anglada, per evitar el seu deteriorament i habilitar un institut en una estructura ja edificada. Abans d'estiu, la Generalitat va engegar un estudi de viabilitat per saber si la reforma pot ser possible a nivell econòmic i tècnic. L'Ajuntament espera conèixer els resultats d'aquest anàlisi properament.