Cap a Madrid amb la confiança pels núvols (88-73)

0
    32
    Laprovittola i Todorovic, dos dels destacats en la victòria contra el Tecnyconta. / David Grau - CJB

La Penya arribarà a la Copa amb vent de popa i a tota vela. Els verd-i-negres han viscut una jornada absolutament rodona per als seus interessos i afrontaran la cita de Madrid còmodament instal·lats en la zona de “playoff”, amb dues victòries de marge sobre els seus immediats perseguidors i empatats a triomfs (12-8) amb el cinquè i el sisè classificats, Iberostar Tenerife i València. Ni el cop dur de la greu lesió de Shawn Dawson, coneguda aquesta setmana, ha fet trontollar els verd-i-negres, que han tornat a oferir la seva millor versió davant d’un Tecnyconta que sempre ha anat a remolc (88-73). Marko Todorovic, amb un autèntic recital (19 puntds, 9 rebots i 35 de valoració), ha liderat els de Carles Duran, que ha pogut celebrar de la millor manera el seu partit número 100 com a entrenador de la Lliga ACB. Al final del partit, en la roda de premsa, el director esportiu Jordi Martí li ha regalat una samarreta commemorativa de l’efemèride.

Des del salt inicial la Penya ha sortit molt endollada, assecant defensivament un Tecnyconta que en el primer quart ha signat uns pobres percentatges, especialment en els tirs de 2 punts (3/14) i que no ha trobat un dels seus referents, Okoye (4 punts i 0 de valoració), que sense Dawson podia fer mal en la posició de 3 però que ha estat molt ben defensat. Només els triples de Berhanesmeskel i les segones opcions (7 rebots d’atac al primer quart) donaven vida als aragonesos (21-16), que havien encaixat un 21-8 de sortida. La recuperació dels de Porfi Fisac s’ha confirmat en el segon parcial (31-29), però la Penya no ha dubtat i un inspirat Xabi López-Arostegui, que sense Dawson ha fet un pas endavant (15 punts, 5 rebots i 18 de valoració) en una temporada que està sent compicada per ell, ha liderat una nova estrebada abans del descans (46-35).

En la represa l’encert de Laprovittola (15 punts) i de López-Arostegui ha permès a la Penya assolir el seu màxim avantatge (57-41), que poc després ha arribat a ser de 17 punts, després de dos tirs lliures de Marcos Delía (64-47). Malgrat tot, ha tocat patir, perquè una defensa zonal ha començat a provocar dubtes en l’atac badaloní. A l’inici del darrer quart, amb un parcial de 3-13 liderat per Seibutis i Radovic, el Tecnyconta s’ha acostat a només 5 punts (67-62), però s’ha repetit la història i la Penya no s’ha deixat intimidar.

López-Arostegui ha fet un partit brillant. / David Grau – CJB

Els triples de Dakota Mathias han actuat de desllorigador i aleshores Laprovittola i Todorovic han agafat el timó per assegurar una victòria molt important on també cal destacar la feina que fan un partit rere un altre Luke Harangody i Albert Ventura. Tots dos han tornat a ser determinants en el partit d’avui i són peces clau en l’engranatge verd-i-negre. Per arrodonir la festa Carles Duran ha acabat el matx amb un cinc titular farcit de joves del planter, amb Neno, Busquets, Parra i Nogués, acompanyats de l’argentí Marcos Delía. Madrid ja espera una Penya que amb la confiança pels núvols és capaç de tot.