Carles Sagués deixa l’acta de regidor i els càrrecs a ICV-EUiA per desacords amb el partit

  0
  44
  carles sagues.jpg

  09/01/2015 – El fins ara president d’ICV-EUiA a Badalona, Carles Sagués, renuncia a la presidència i l'acta de regidor del grup municipal i als seus càrrecs a l’executiva local i al consell nacional.

  El fins ara president d’ICV-EUiA a Badalona, Carles Sagués, deixa el grup municipal. Així ho va anunciar ahir la formació a través d’un comunicat i així ho va confirmar el propi edil a aquest diari. De fet, avança Sagués, no només renunciarà a la presidència d’ICV-EUiA, sinó també als seus càrrecs a l’executiva local, al consell nacional i a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Badalona per desacords amb el partit.

   

  Carles Sagués ha liderat la coalició a nivell badaloní durant els darrers dos mandats, des de l’any 2007. A través de l’escrit, els ecosocialistes afirmen que li han “demanat que deixi la presidència”, que el grup municipal “vol encarar els propers mesos de treball fent un relleu” i que “aquest canvi serà positiu per afrontar una nova etapa, on el diàleg amb altres forces d’esquerres i plataformes ciutadanes segueix el seu curs”. Tanmateix, li han agraït “la tasca feta durant tots aquests anys” i asseguren que “ICV continua comptant amb la seva col·laboració com a membre del partit”. L’actual candidat d’ICV, Àlex Mañas, prefereix no parlar de “desacords”, sinó de “diferència de matissos” i creu que el camí que la coalició i Sagués persegueixen és el mateix: “construir una alternativa de govern d’esquerres ampli i plural”.

   

  L’encara regidor, però, explica que va ser ell qui va comunicar, de forma autònoma i voluntària, la seva decisió de deixar els càrrecs del grup i la disciplina ecosocialista. “Fa mesos que aposto per conduir el partit cap a una alternativa política plural, diferent i renovada. Vam impulsar l’Ara És Demà, iniciativa de la que va sorgir l’actual X Guanyar Badalona. He estat intentant fer de pont entre el partit i la nova plataforma, però la manca de voluntat i suport per part de la direcció m’ha fet reflexionar i m’ha dut a desmarcar-me del lideratge d’ICV-EUiA”. Aquest mes, doncs, Sagués es reincorporarà al seu lloc de treball a l’Escola de Formació Sindical de CCOO. A nivell polític, continuarà afiliat a ICV i involucrat en el projecte de candidatura unitària i alternativa de X Guanyar Badalona. La següent en la llista d’ICV-EUiA és Carme Martínez, també molt implicada dins del projecte de X Guanyar Badalona i que presumiblement no entrarà com a regidora; en aquest sentit, la substituta de Sagués seria el 5è nom: Aïda Llauradó, presidenta d’ICV Badalona.

   

  Aquest moviment confirma els desacords interns que hi ha entre el partit i el fins ara cap de la coalició pel que fa al camí polític d’ICV-EUiA i que es podien intuir des de les primàries d’Iniciativa, quan Àlex Mañas fa agafar el relleu virtual després de postular-se com a alcaldable. Sagués ha apostat fort durant els darrers mesos pel nou projecte obert de X Guanyar Badalona i s’han escoltat algunes veus crítiques dins la pròpia coalició que no veien amb bons ulls la combinació del suport a la nova plataforma i la presidència del grup municipal.