Catedràtics, autoritats i representants d’arreu de l’Estat debaten a Badalona sobre models policials

  0
  Grèvol Badalona 2.JPG

  21/01/2016 – El Centre Cívic de La Salut acull dos dies de jornades obertes amb figures com l’exconsellera Montserrat Tura, l’exdiputat David Fernàndez o el professor Arcadi Oliveres.

  Badalona acull aquest cap de setmana unes jornades obertes sobre el model de seguretat i com s’ha d’aplicar a la ciutat d’una forma propera a la ciutadania. Amb el Centre Cívic de La Salut com a equipament de cerimònies, l’esdeveniment comptarà amb la presència de l’exconsellera Montserrat Tura, l’exdiputat David Fernàndez; els màxims responsables policials de la ciutat; experts i catedràtics i professors universitaris com Arcadi Oliveres i representants polítics de ciutats com Barcelona, Pamplona o Saragossa.

  La base d’aquestes jornades, els dies 22 i 23, és la premissa que “una ciutat amable que fomenta i treballa valors com la convivència, el respecte i la igualtat és el fonament que permet edificar una ciutat més segura”. “La iniciativa respon a la voluntat de repensar el concepte de seguretat en ciutats i societats complexes i modernes i té en compte la seguretat com un dret de tota la ciutadania i no com una excusa per retallar drets als ciutadans”, afirma l’alcaldessa Dolors Sabater.

  Prèviament a les jornades, el govern municipal ha impulsat l’organització de diverses taules de participació ciutadana perquè diferents agents socials puguin explicar el que esperen de la seguretat a la ciutat. Les conclusions i recomanacions que se’n deriven d’aquestes sessions de treball amb associacions de veïns, dones, joves, entitats i educadors, entre altres, s’analitzaran aquest cap de setmana.