Cau a Badalona un punt de distribució de droga amb més de 200.000 euros en cocaïna

    0
    SIMBA.jpg

    07/05/2013 – Els Mossos detenen el principal traficant, badaloní de 32 anys, que venia grans quantitats de cocaïna molt pura perquè fos tallada i redistribuïda posteriorment en algunes zones d'oci nocturn.

    Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per la seva presumpta implicació en un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues. La policia va rebre informació sobre un home que, presumptament, distribuïa cocaïna a gran escala, des d’un domicili de la ciutat de Badalona, a altres traficants que, posteriorment, distribuïen la droga per diferents zones d’oci nocturn. Això va impulsar l’inicia d’una investigació policial, batejada com a SIMBA, que va acabar amb la identificació del presumpte distribuïdor de droga, amb un pis a Badalona que podria estar utilitzant com a punt de venda de cocaïna.

     

    El 25 d’abril es va detectar una operació de compravenda de 55 grams de cocaïna, de gran puresa i pensada, suposadament, per ser tallada i redistribuïda en dosis més petites. El comprador, badaloní de 29 anys, va ser arrestat per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Aquest va ser el detonant que va portar al cos policial a demanar una ordre d’entrada al pis del principal investigat, badaloní de 32 anys que també va ser detingut a posteriori.

     

    Al domicili els investigadors van trobar i comissar 660 grams de cocaïna, encara en roca, d’una gran puresa, balances de precisió, substàncies com Dolocatil, que podria ser utilitzat per manipular la droga; embolcalls i plàstics per preparar les dosis en paperines, i anotacions de comptabilitat de les possibles vendes efectuades.

     

    El Jutjat d’Instrucció va determinar l’ingrés a presó del principal encausat i per a l’altre detingut en va decretar llibertat amb càrrecs. La quantitat de droga intervinguda en els dos domicilis ascendeix a uns 810 grams de cocaïna, i era de tal puresa, que una vegada “tallada” es calcula que podria haver generat prop de 7.000 dosis, per tant, amb un valor aproximat al mercat d’uns 210.000 euros.