Cau una banda de ciberdelinqüents a Badalona, Gavà i Viladecans

  0
  113

  El grup criminal hauria estafat més de 245.000 euros, invertits en joies, viatges, smartphones i patinets elèctrics

  La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal especialitzat en ciberdelinqüència situat a Gavà, Viladecans i Badalona. Els detinguts són presumptes autors de delictes d’estafa, falsedat de document mercantil, usurpació, danys informàtics, associació il·lícita, blanqueig de capitals i delictes contra la intimitat.

  El cap de la banda és un jove de 21 anys amb antecedents policials, que, de fet, va ser identificat per fer fa poc un ciberatac a una pàgina web oficial.

  La denúncia d’una dona a la comissaria de Telde va motivar la Policia va iniciar les investigacions. La víctima va ser interceptada a través d’un ciberatac per SMS, que va suplantar la identitat de la seva entitat bancària. Simultàniament, la banda, amb accés a una operadora de telecomunicacions, va fer un duplicat SIM de la targeta de la dona. Aquesta tècnica s’anomena sim swapping, i la seva finalitat és poder extreure’n dades alienes sense haver de passar per la doble verificació de l’app bancària.

  Després d’obtenir el control de l’entitat bancària, els ciberdelinqüents van fer diverses operacions amb un valor superior a 245.000 euros. Aquestes operacions incloïen diverses transferències bancàries, extraccions en caixers i una multitud de compres en comerços de Barcelona, com ara smartphones, joies, patinets elèctrics, viatges, roba i criptomonedes.

  La investigació s’ha allargat durant més d’un any. Finalment, la Policia Nacional ha pogut localitzar un dels telèfons on havia estat introduïda la SIM fraudulenta. Ara, tots els membres estan identificats i detinguts, un membre més que està sent investigat i el registre de dues propietats a la província de Barcelona. En total, s’ha aconseguit recuperar una xifra propera a 80.000 euros del total usurpat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí