Els teatres badalonins presenten la programació de setembre a desembre

  0
  73

  Tornen els abonaments de temporada i es recuperen les zones de preus als tres teatres

  Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu, Blas Infante- presenta la nova temporada setembre-desembre 2022. El tret de sortida serà el proper divendres 23 de setembre amb un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana, ‘L’oreneta’, protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz.

  A aquest primer gran èxit de la temporada la seguiran, durant el mes d’octubre, l’original adaptació shakespeariana de ‘Macbeth’ de Jordi Oriol, ‘La mala dicció’; i l’epopeia íntima i social sobre l’envelliment, la dependència i les cures de Victoria Szpunberg, ‘El pes d’un cos’. El novembre serà un mes de monòlegs teatrals, un a tres veus al Teatre Margarida Xirgu sobre la soledat, ‘M’hauríeu de pagar’, de Jordi Prat i Coll; i un soliloqui de Blanca Portillo al Teatre Zorrilla amb ‘Silencio’, de Juan Mayorga. El showman Marcel Tomàs, acompanyat de la big band de la Girona Jazz Project, donarà el toc d’humor musical amb el gran show jazzístic ‘Els colors de Duke Ellington’. La comèdia dominarà el mes de desembre. Tindrà un caire més dramàtic a ‘Monopoli’, de Mar Monegal; esbojarrat a ‘Una teràpia integral’, de Cristina Clemente i Marc Angelet; perspicaç en el monòleg teatralitzat d’Alex O’Dogerthy, ‘Imbécil’; i satíric en l’auca ecologista sobre l’emergència climàtica de La Calòrica, ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’.

  La programació de proximitat seguirà sent un dels eixos del programa d’arts escèniques. Les formacions badalonines Les Badiu i Màgic Empenta, en el marc del programa “Badalona a escena”, presentaran al mes de novembre al Teatre Margarida Xirgu i al Teatre Blas Infante, respectivament, les seves últimes creacions: ‘Nunca digas de este culo no comeré’ per part de Les Badiu i ‘Tempus Fugit’ per part de Màgic Empenta. També estaran presents la Banda Simfònica de Badalona, que portarà un any més al Zorrilla el tradicional Concert de Santa Cecília; i la big band de l’Escola Moderna de Badalona, que presentarà al Teatre Margarida Xirgu un projecte renovat que integra una nova generació de joves músics.

  Tancaran la temporada, durant les festes nadalenques, dues propostes pensades per anar al teatre amb tota la família. El divendres 23 de desembre l’Orquestra Simfònica Sant Cugat porta a Badalona el tradicional ‘Concert de Nadal de Valsos i Danses’; i el dimecres 4 de gener la companyia Circ Pistolet arrencarà el nou any amb l’espectacle d’alt voltatge ‘Potser no hi ha final’, un retorn al circ tradicional però d’una manera moderna a ritme de rock.

  Espectacles familiars

  Repartits al llarg de tota la temporada, les famílies badalonines podran gaudir de quatre espectacles familiars molt originals i de gran qualitat: ‘Tot esperant en Will’ de la companyia Egos Petits, ‘Maquinaigües’ de la companyia badalonina La Tresca i la Verdesca, ‘Las Cotton’ de la companyia Anita Maravillas i, tancarà el repertori familiar, el diumenge 18 de desembre al Teatre Margarida Xirgu, l’espectacle ‘Sóc una nou’ de la companyia Zum-Zum Teatre.

  Filmets

  Del 21 al 30 d’octubre el Teatre Zorrilla acollirà la 48ª edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que reprèn el format exclusivament presencial i recupera l’esperit de sempre oferint projeccions diàries al Teatre Zorrilla en sessions temàtiques. Les entrades continuaran sent d’accés lliure.

  Tallers de teatre

  El proper mes d’octubre començarà un nou curs dels Tallers de teatre al Teatre Zorrilla. Les inscripcions per als quatre cursos d’edat (de 10 a 12 anys, de 13 a 15, de 16 a 18 i de majors de 18) ja estan obertes a través del web www.teatrezorrilla.cat/tallers-de-teatre. I romandran actives fins a exhaurir places.

  Cinema
  El Teatre Margarida Xirgu consolida la seva oferta cinematogràfica mantenint els tres cicles de cinema: el ‘Cicle Gaudí’ i el cicle de cinema documental ‘Docs Del Mes’ els dimecres a les 20h de la tarda, i el cicle de cinema familiar, ‘Pack Màgic’, un diumenge al mes a les 12h del matí (tret de l’última sessió que serà el dimecres 28 de desembre).

  Entrades i abonaments

  Les entrades es podran comprar a partir de dilluns 25 de juliol al web www.teatrezorrilla.cat. Les entrades de tots els espectacles es seguiran venent exclusivament per internet.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí