Centenars de badalonins s’apropen al centre per celebrar Sant Jordi

  0
  IMG_4797.JPG

  24/04/2013 – El carrer Francesc Layret, tallat al trànsit durant tota la jornada d'ahir, va ser l'epicentre d'una celebració plena d'activitats i, sobretot, amb molts i molts visitants.

  Badalona va viure ahir una intensa diada de Sant Jordi. Per segon any consecutiu, el carrer Francesc Layret va ser tallat al trànsit i va esdevenir peatonal. Des de Martí i Pujol fins la carrer Carme-Pere Claret, aquesta via principal de la ciutat va acollir prop de 40 paradetes d’entitats, floristeries, llibreries, tota mena d’establiments, escoles i mitjans de comunicació. Centenars de persones van passejar-hi durant tota la jornada i van donar vida a una festivitat molt ben acompanyada pel bon temps.

   

  Per la fira van desfilar la gran majoria de personalitats polítiques de la ciutat, tant del govern com de l’oposició, i es van deixar veure als respectius estands de les seves formacions, alguns dels quals intercanviaven roses i llibres per menjar destinat al Banc d’Aliments. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va valorar molt positivament aquesta segona edició de la Fira de Sant Jordi, que ha qualificat de “gran èxit”.

   

  Segons Garcia Albiol “la Fira ha atret molt més públic que l’any passat de manera que l’afluència de visitants ha superat les expectatives més optimistes”. L’alcalde ha afirmat que “per segon any consectiu els ciutadans han fet seva la plaça de la Vila i el carrer de Francesc Layret i han pogut gaudir d’una diada festiva fantàstica”. Albiol considera que “ha quedat demostrat que el nou model de Fira de Sant Jordi impulsat pel govern municipal per potenciar la celebració de la Diada s’ha convertit en un referent a nivell comarcal”.

   

  Els qui també van finalitzar amb un bon somriure la jornada d’ahir van ser els botiguers instal·lats al llarg de Francesc Layret, que van valorar positivament l’afluència i la jornada en general, tot i la delicada situació econòmica. Dins el gremi dels llibreters les consideracions són dispars. En línies generals, Sant Jordi no ha defraudat i les ventes s’han mantingut, més o menys. D’alguns estan més contents, com és el cas de la llibreria Fènix, i d’altres no tant, com per exemple El Full, els responsables de la qual parlen d’un descens generalitzat d’un 18%. Cal recordar, això sí, que la Fira del Llibre porta instal·lada des del cap de setmana, i no només ahir, que va ser el dia àlgid.