Centenars de musulmans celebren el trencament del dejuni del Ramadà a l’antic institut Badalona 9

  0
  57
  Photo 01-08-13 9 38 35.jpg

  01/08/2013 – Per segon any consecutiu, la comunitat islàmica d'Artigues i Sant Roc realitzen els actes del Ramadà al pati de l'antic institut Badalona 9, en què aquest dimecres centenars de musulmans van finalitzar el dejú. 

  Coincidint amb l’últim dia de juliol, aquest dimecres centenars de musulmans de la comunitat islàmica dels barris d'Artigues i Sant Roc van celebrar el trencament del dejuni del Ramadà, més conegut com ftor. L’organitzador va ser el centre islàmic Camí de la Pau, que lidera Muhammad Iqbal i que gestiona diversos centres de culte a Catalunya, un d’’ells a Badalona.

   

  Concretament el Ramadà té una duració d’un mes,  per això el dejuni va iniciar el passat dilluns 8 de juliol i finalitzarà el proper dijous, 8 d’agost. Per segon any consecutiu, els musulmans de la zona sud de Badalona practiquen les seves oracions durant el Ramadà al pati de l’antic institut Badalona 9 després de que el govern municipal prohibís completament qualsevol pràctica religiosa a la via pública. Des de llavors l’Ajuntament aplica una fiança de 6.000 euros per possibles desperfectes i un total de 2.000 euros per l’ús dels equipaments municipals durant aquesta festivitat religiosa a la comunitat islàmica. En anys anteriors, els musulmans resaven cada divendres i diàriament durant el Ramadà a la plaça Camarón de la Isla, on actualment s’ubica la comissaria de Badalona Sud de la Guàrdia Urbana.