Centenars de sardanistes recorden a Salvador Simon a la plaça Trafalgar

  0
  45
  DSCF0029.JPG

  27/04/2015 – Una festa organitzada per l'Ateneu Cultural de Llefià en mtou del IV Memorial al badaloní Salvador Simon, ung ran defensor de la cultura i la llengua catalana.

  Un any més, la plaça Trafalgar del barri de Llefià ha estat l'escenari aquest dissabte, 25 d'abril, de l'Engresca't Llefià, una diada sardanista i de cultura catalana en motiu del IV Memorial a Salvador Simon, organitzada per l'Ateneu Cultural de Llefià, amb la col·laboració d'Òmnium Cultural i altres entitats.

   

  La festa començava amb animació infantil, berenar popular i activitats esportives com bitlles catalanes, a càrrec del club Termites de Llefià. Tot seguit es donava pas al ball d'un total de nou sardanes, com Somni, Colla Catalunya i Sota el sol de Catalunya, entre altres, interpretades per la Cobla de Baix Llobregat.

   

  Salvador Simon i Donatiu (1926-2002) va ser un gran defensor de la cultural i la llengua catalana sempre vinculat al barri de Llefià, però també a la ciutat de Badalona. A més, va compondre vuitanta sardanes i fou el fundador de l'Ateneu Cultural de Llefià i, també, vicepresident d'Òmnium Cultural de Badalona.